No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Nová riaditeľka Sociálnej poisťovne B. Emingrová chce, aby sa ľudia k svojim peniazom dostali včas

Na čelo Sociálnej poisťovne v Rimavskej Sobote nastúpila Barbora Emingrová začiatkom júna. Vystriedala Zuzanu Kederovú, ktorá išla do dôchodku.

Rada by zlepšila názor verejnosti na úradníkov

 „Cítila som potrebu pohnúť sa ďalej, prijať novú výzvu. Neprichádzam z cudzieho prostredia. Dvadsaťpäť rokov som pracovala na ÚPSVR, často som spolupracovala aj so Sociálnou poisťovňou, problematiku rezortu poznám. Keď prišla možnosť zmeny, využila som ju,“ povedala pre Rimava.sk Barbora Emingrová, ktorá do funkcie nastúpila podľa jej slov v ťažkej dobe, ktorú spôsobil COVID-19.

Článok pokračuje pod reklamou



„Mojou prioritou je hlavne zabezpečiť, aby občanom boli dávky zo Sociálnej poisťovne včas a správne vyplácané, veď v tomto období je na ne veľa rodín priam odkázaných,“  hovorí ďalej s tým, že musia operatívne prijímať také opatrenia, aby sa ľudia k svojim peniazom dostali čo najrýchlejšie. Nová riaditeľka chce zabezpečiť nielen výber poistného, ale aj rýchle a správne vyplácanie dávok.

„Dlhodobo je mojím cieľom našim pracovníkom zabezpečiť bezpečné a zdravé pracovisko, dobré pracovné zázemie a smerom k občanom, ktorí v pobočke vybavujú svoje záležitosti, to, aby tu našli ochotných zamestnancov, ktorí im pomôžu riešiť ich problémy a poradia im, ako majú postupovať v súlade so zákonom,“ opísala Emingrová svoje ciele s tým, že jej želaním je zmeniť obraz úradníkov v očiach verejnosti. Sociálna poisťovňa je podľa nej tým správnym miestom, pretože jej problematika je veľmi široká a každého občana zasiahne vo viacerých oblastiach jeho potrieb.

Zmeny nechystá, a to ani tie personálne

Potrebu zásadných zmien necíti. Kolektív je podľa Emingrovej dobrý a vie, aké úlohy si má plniť. „Citlivo však budeme počúvať hlas a názory ľudí, ktorí nás v pobočke navštevujú a snažiť  sa, aby svoje záležitosti vybavili čo najrýchlejšie, bez zbytočných prieťahov. Môj názor je, že sme tu predovšetkým pre občanov,“ povedala nová riaditeľka s tým, že personálne zmeny nechystá. „Len bežné výmeny vyplývajúce z prirodzeného úbytku zamestnancov, ako je odchod do dôchodku a podobne,“ doplnila.

Barbora Emingrová skúsenosti s vedením pracoviska má. Počas pôsobenia na ÚPSVaR bola od roku 2008 až do jej odchodu zastupujúcou vedúcou pracoviska. Na úrade práce pracovala dvadsaťpäť rokov a má bohaté skúsenosti so sociálnymi dávkami.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross