No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Rim. Sobota: Takto dopadlo víkendové testovanie na Covid-19

10. novembra 2020 | |  | 

Okres Rimavská Sobota bol po prvom celoplošnom testovaní na ochorenie Covid-19 zaradený do tzv. zelenej zóny – testovanie teda neprebehlo v každej obci, ale len v okresnom meste. Účasť nebola nevyhnutná, nový certifikát potrebovali najmä tí, ktorí sa počas tohto týždňa chystali do tzv. červeného okresu.

Prišlo viac než 3 000 ľudí

Rimavská Sobota zriadila dve odberné miesta, tie fungovali počas celého víkendu od 8:00 do 20:00. Počas týchto dní sa podľa prednostu Okresného úradu v Rimavskej Sobote Petra Pavlíka prišlo otestovať 3 120 ľudí. „Z toho bolo 40 pozitívnych prípadov,“ povedal ďalej pre Rimava.sk.

Článok pokračuje pod reklamou



Testovali aj v Lučenci

„Podľa predbežných výsledkov sa v sobotu v okrese Lučenec (Lučenec, Fiľakovo, Mýtna) otestovalo 3 080 ľudí, z toho boli 12 pozitívni,“ uviedla na oficiálnej stránke Lučenca primátorka Alexandra Pivková. Ako ďalej dodala, v nedeľnom testovaní, ktoré prebiehalo už len v meste Lučenec pre celý okres, bolo z 1 836 otestovaných 12 pozitívnych. „Počas víkendu sa teda v okrese Lučenec otestovalo 4 916 ľudí, pozitívny výsledok malo 24 ľudí, čo predstavuje 0,49% percenta,“ informovala primátorka mesta.

Podľa primátora Fiľakova Attilu Agócsa sa v sobotu v ich meste nechalo otestovať 928 ľudí, traja z nich boli pozitívni. "Z toho bol jeden Fiľakovčan," uviedol na svojej sociálnej sieti s tým, že s výsledkom môžu byť spokojní. "Napriek tomu však naďalej dávajme jeden na druhého pozor," dodal primátor Agócs.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross