No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V Tornali otvorili autobusovú stanicu, investovali do nej vyše milióna eur

10. novembra 2020 |  | 

Cestujúci v Tornali už môžu využívať novú autobusovú stanicu. Po R. Sobote, Lučenci či Revúcej ju do užívania odovzdali 9. novembra. Investor SAD Lučenec pri jej výstavbe podľa výkonného riaditeľa SAD Lučenec Vojtecha Kupku preinvestoval 1 200 000 eur. "Boli v plnej výške hradené zo zdrojov spoločnosti," povedal pre Rimava.sk Kupka.

Výstavba autobusovej stanice bola zahájená v septembri roku 2019 a bola postavená prakticky „na zelenej lúke“ v priestoroch bývalého trhoviska. Pri projektovaní autobusovej stanice bol podľa neho kladený dôraz predovšetkým na zabezpečenie pohodlia, kultúrnosti a bezpečnosti pre cestujúcich s možnosťou ponuky doplnkových služieb.

Článok pokračuje pod reklamou



"Stanica je bezbariérová a nachádza sa v nej temperovaná čakáreň pre cestujúcich s informačnou kanceláriou, verejné toalety, lavičky pre cestujúcich,priblížil Kupka. Nechýba ani miestnosť pre vodičov a novinový stánok. Ako avizuje, stanica je vybavená komplexným informačným systémom pre cestujúcich a moderným elektronickým informačným systémom s možnosťou zobrazovania informácií o meškaní vozidla v reálnom čase.

Cestujúci majú prostredníctvom wifi siete zdarma prístup na internet. "Prostredníctvom mobilnej aplikácie si môžu vyhľadať optimálne spojenie, zistiť odchody autobusov z jednotlivých nástupíšť, prípadne ich meškanie," priblížil Kupka novinky v Tornali, ktorá má vyše 7 tisíc obyvateľov. Cestujúci si môžu takto zakúpiť dopravnú kartu a previesť na ňu finančné prostriedky. "Stanica je koncepčne riešená ako bezobslužná, respektíve s minimálnou obsluhou. Na bezpečnosť cestujúcich 24 hodín denne prostredníctvom kamerového systému dohliada bezpečnostná služba, ktorá môže v odôvodnených prípadoch operatívne zasiahnuť," skonštatoval riaditeľ.


Novinkou podľa neho je hlasový komunikátor, prostredníctvom ktorého sa cestujúci môžu skontaktovať s pracovníkom infocentra SAD Lučenec vo veci získania aktuálnych informácií z dopravy. V prípade potreby 24 hodín denne priamo kontaktovať zložky záchranného systému, záchrannú zdravotnú službu, políciu SR, alebo hasičov v prípade vzniku požiaru. Stanica je vybavená riadeným parkoviskom pre osobné motorové vozidla a stojanmi na bicykle.

Zdroj: Rimava.sk

Novú autobusovú stanicu v Tornali čaká otvorenie

Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross