No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Novým veľvyslancom vo Veľkej Británii sa stal Soboťan

Zdroj: FB Róbert Ondrejcsák

Včera prezidentka SR Zuzana Čaputová odovzdala poverovacie listiny piatim novým veľvyslancom, ktorí budú zastupovať Slovensko v zahraničí. Medzi nimi je aj Róbert Ondrejcsák pochádzajúci z Rimavskej Soboty, hájiť záujmy štátu bude vo Veľkej Británii.

Bývalý viacnásobný štátny tajomník Ministerstva obrany SR Ondrejcsák bude veľvyslancom SR v Londýne. O tom, že by sa tak mohlo stať, sme informovali už v auguste. „So Spojeným kráľovstvom zdieľame spoločné hodnoty slobody a demokracie, Londýn patrí k našim najbližším a najsilnejším spojencom v rámci NATO. Británia je tiež finančným, technologickým a start-upovým centrom Európy, s globálnym politickým, ekonomickým a vojenským dosahom,“ uviedol nový veľvyslanec Ondrejcsák.

Článok pokračuje pod reklamou



Špecifickým faktorom je podľa neho približne 100-tisícová komunita občanov Slovenska, žijúca v Spojenom kráľovstve. „Čaká ma komplikované obdobie, nastavenie vzťahov v post-Brexitovom období, ale výzvy som mal vždy rád,“ vyjadril sa ďalej s tým, že Londýn je ideálne miesto z profesionálneho, odborného aj osobného pohľadu. Róbert Ondrejcsák nastupuje 27. decembra. „Ďakujem každému za doterajšiu spoluprácu a teším sa na ďalšiu etapu kooperácie, či už na Slovensku alebo v Spojenom kráľovstve,“ uzavrel veľvyslanec.

Zdroj: FB Róbert Ondrejcsák

„Róbert Ondrejcsák bude zastupovať Slovensko v čase, kedy odchod Británie z EÚ zasiahne do životov desiatok tisíc Slovákov. Udržiavanie čulých obchodných, investičných aj bezpečnostných vzťahov bude v záujme celej krajiny,“ uviedla prezidentka Zuzana Čaputová na svojej sociálnej sieti. Prezidentka udelila poverovacie listiny aj Radovanovi Javorčíkovi, Ľubomírovi Rehákovi, Petrovi Bátorovi a Františkovi Ružičkovi. „Verím, že budú počas pôsobenia v zahraničí obhajovať dobré meno našej krajiny a zároveň aktívne presadzovať hodnoty, ku ktorým sa hlásime,“ uzavrela prezidentka.

Zdroj: FB Róbert Ondrejcsák

Zdroj: Rimava.sk, Foto: FB Róbert Ondrejcsák


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross