No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Dni mesta budú oslavovať aj v Tornali, obyvatelia môžu posielať návrhy na udelenie Ceny mesta

23. mája 2022 | | |  | 

TORNAĽA – Dni mesta by mali osláviť aj Tornaľčania. Primátorka Anna Szögedi prezradila, kedy by sa oslavy mali konať.

„Po dvoch pandemických rokoch sme začali s prípravou Dní mesta. Ak nám aktuálna situácia dovolí, podujatia by a mali uskutočniť v týždni od 12. do 18. septembra,“ povedala na uplynulom zasadnutí mestského zastupiteľstva primátorka Tornale.

Článok pokračuje pod reklamou


Primátorka ďalej načrtla aj predbežný program. 13. septembra by mal byť Večer tornaľských škôl a školských zariadení. O deň na to by mali obyvatelia besedovať so spisovateľom Zoltánom Szászim, moderátorkou by mala byť Zsófia Bárczi, dekanka Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre.

Prečítajte si tiež: V Tornali pripravujú Deň detí, program bude v mestskej záhrade Zoltánka

16. septembra by mali do mesta prísť delegácie družobných miest. Začať by mal aj jesenný mestský jarmok a pivný festival – trvať budú dva dni. 16. septembra by malo mestské zastupiteľstvo slávnostne zasadať.

17. september by mal patriť kultúrnemu programu. Vystúpiť by mali spevácke zbory a aj ďalší interpreti. Ich mená zatiaľ nie sú známe.

Odovzdávať by mali aj Ceny mesta

Počas Dní mesta by mali byť odovzdané aj Ceny mesta, Cena primátora či čestné občianstvo mesta. Do 10. júna môžu spoločenské organizácie a aj obyvatelia mesta zaslať svoje návrhy na mestský úrad. O tom, kto ocenenia dostane, budú rozhodovať mestskí poslanci na ich zasadnutí 23. júna.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross