No active "ca-sidebar-197687" sidebar

FOTO: Mesto Hnúšťa má svoje Dni mesta za sebou. Skupina No Name roztancovala celý amfiteáter

HNÚŠŤA - Mesto Hnúšťa má svoj slávnostný víkend za sebou. Začal sa v piatok (3. 6.) slávnostným vyhodnotením súťaže Hrebendova kapsa a bol ukončený dnes (5. 6.) slávnostnou bohoslužbou v ev. kostole.


PREČÍTAJTE SI TIEŽ: FOTO: Mesto Hnúšťa rozdalo ocenenia


Tohtoročné oslavy mesta boli výnimočné 200. výročím narodenia Jána Francisci-Rimavského, ktoré si priamo do Hnúšte prišli uctiť aj jeho potomkovia. Súčasťou spomienkového aktu bolo aj slávnostné mestské zastupiteľstvo s odovzdávaním Cien mesta a Cien primátora.

Článok pokračuje pod reklamou


Svojou návštevou mesto poctil aj poľský veľvyslanec v SR Krzysztof Strzałka. "Hnúšťa sa mi veľmi páči. Tým prostredím naokolo mi pripomína miesto, kde som sa narodil - Podkarpatské vojvodstvo. Narodil som sa blízko mesta Dębica a je tam veľmi podobné okolie. Toto mesto s jeho priemyselnou tradíciou je úžasné," konštatoval s úsmevom. Veľvyslanec sa zúčastnil aj otvorenia Stálej expozície histórie priemyslu v Hnúšti.


PREČÍTAJTE SI TIEŽ: Do Hnúšte mieri investícia za 7 miliónov eur, mesto chce ďalej rozširovať priemyselný park


Mesto si pre svojich obyvateľov pripravilo aj bohatý kultúrny program so známymi slovenskými interpretmi a organizátori boli príjemne prekvapení vysokou návštevnosťou. V sobotu (4. 6.) ale kvôli nepriaznivému počasiu samospráva časť programu musela vynechať. Vedenie sľúbilo náhradný termín.

Naša redakcia sa zúčastnila piatkového programu, z ktorého si môžete pozrieť niekoľko fotografií. Videá z tohto dňa nájdete na našom Facebooku.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross