No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Mesto kultúry Revúca 2022: Zanechajte odkaz na Strome prianí a pripravte spoločne Revúcu na plátne

8. decembra 2022 | | | |  | 

REVÚCA – V Meste kultúry 2022 nás aj v tomto týždni čaká niekoľko podujatí. V pondelok (5. 12.) sa uskutočnil tvorivý workshop a beseda beseda s úspešnou výtvarníčkou Natáliou Šimonovou pre žiakov ZUŠ Revúca. Včera (7. 12.) sa čítali rómske rozprávy a predstavila sa rozprávková kniha rómskej spisovateľky Zlatice Rusovej v Špeciánej základnej škole v Revúcej. Prezentácia kníh je naplánovaná aj na 9. decembra v Súkromnej strednej odbornej škole v Revúcej.

Ilustračná foto: archív Zlatica Rusová

Podujatie Živá knižnica pre žiakov základných škôl bolo počas včerajšieho d ňa (7. 12.) venované stretnutiam s ľudskými príbehmi, ktoré búra predsudky a vedú k zamysleniu.

Článok pokračuje pod reklamou


Ďalšie podujatia naplánované na tento týždeň:

ČÍTANIE ROZPRÁVOK BEZ BARIÉR V SIRKU

Miesto a čas: 9. decembra 2022, 10:00 – 13:00 hod., Základná škola v Sirku

Po úspešnej premiére podujatia Čítanie rozprávok bez bariér na Základnej škole Ivana Branislava Zocha v Revúcej sa jeho pokračovanie uskutoční aj na Základnej škole v Sirku. Medzi žiakov príde tvorca detských televíznych programov, scenárista, dramaturg, pedagóg, divadelník a milovník kníh v jednej osobe – Roman Sorger. Svoju lásku k rozprávkovým príbehom sa pokúsi odovzdať ďalej, a tak vzbudiť záujem detí o čítanie. Spolu so žiakmi si budú čítať z kníh Mačacia krajina od Stanislava Rakúsa, a Rómske rozprávky – Melo a smrť od Eleny Lackovej. Okrem toho si spolu zahrajú príbeh na hudobných nástrojoch a pozhovárajú sa o rozprávkových hrdinoch. Žiaci zažijú kopec zábavy, a tiež sa mnoho nového naučia.

Zdroj fotografie: archív Roman Sorger

STROM VIANOČNÝCH PRIANÍ

Miesto a čas: 9. decembra 2022, 15:00 – 17:00 hod., Exteriérová obývačka Mesta kultúry Revúca

V piatok 9. decembra podvečer pozývame Revúčanov do priestoru exteriérovej obývačky pri Mestskom úrade v Revúcej na stretnutie s tímom Mesta kultúry. Spoločne si na ňom pripravíme ozdoby na Strom prianí, do ktorých môžu občania schovať svoj odkaz, prianie či správu pre Mesto kultúry. Okrem tvorivého workshopu výroby vianočných ozdôb bude pre účastníkov pripravené aj občerstvenie – teplý punč a voňavé vianočné medovníčky.

Ilustračná foto: archív Mestského kultúrneho strediska v Revúcej

Článok pokračuje pod reklamou


REVÚCA NA PLÁTNE (VČERA A DNES)

Miesto a čas: 9. decembra 2022, 16:00 – 23:59 hod., Exteriérová obývačka Mesta kultúry Revúca

Súbežne s workshopom „Strom vianočných prianí“ odštartujeme a predstavíme aj komunitnú aktivitu „Revúca na plátne“. V rámci nej by sme radi Revúčanov radi poprosili o zapožičanie starých fotografických filmov, diapozitívov, pohľadníc, fotografií, upomienkových a dekoračných predmetov z histórie mesta Revúca, ktoré pripomínajú časy, keď sa v meste žilo inak ako dnes. Predmety je možné priniesť od 9. decembra 2022 do 28. februára 2023. Tím mesta kultúry si ich na krátko zapožičia pre odfotenie a zadokumentovanie a v prípade súhlasu majiteľa aj na pripravovanú výstavu spojenú s besedou, ktorá sa uskutoční v priebehu marca 2023. Oskenované fotografie a pohľadnice je možné zaslať aj elektronicky e-mailom na adresu [email protected].

Ilustračná foto: facebook skupina Revúca včera a dnes

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross