No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Volebná komisia BBSK zmenila predsedu, pôvodný odstúpil

11. októbra 2013 |  | | | | |

ilustračné fotoVolebná komisia Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) pre nadchádzajúce regionálne voľby má nového predsedu a zároveň o jedného člena menej. Ako agentúru SITA informoval jej zapisovateľ Tomáš Kulka, predseda Radovan Hlaváč, ktorého do komisie delegovala Občianska konzervatívna strana (OKS) a za predsedu komisie bol vyžrebovaný na jej prvom zasadnutí, sa členstva v komisii z osobných dôvodov zriekol. Namiesto neho OKS delegovala do komisie Eduarda Blatnického, ale keďže ten sa na druhom zasadnutí komisie v stredu nezúčastnil, zatiaľ ho do komisie nekooptovali. Za nového predsedu bol vyžrebovaný delegát koalície strán Smer-SD a KDH Juraj Džmura. Okrem neho komisiu tvoria delegáti Strany moderného Slovenska, Komunistickej strany Slovenska, Slovenskej národnej strany, Ľudovej strany Naše Slovensko, koalície Ľudovej strany-HZDS s Hnutím za demokraciu a koalície SDKÚ-DS so SaS a Novou väčšinou-Dohodou.

Ako ďalej informoval Kulka, v pondelok popoludní bude prvé zasadnutie obvodných volebných komisií. Keďže ich členovia budú skladať sľub do rúk predsedu BBSK Vladimíra Maňku, zvolal ich na spoločné zasadnutie do priestorov banskobystrickej obchodnej akadémie. Zároveň prejdú krátkym školením.

Obyvatelia Banskobystrického kraja si budú predsedu samosprávneho kraja a 49 poslancov voliť v 13 volebných obvodoch, ktoré sa územne zhodujú s okresmi kraja. Najviac - osem poslancov - budú voliť v obvode Banská Bystrica, šesť v obvode Rimavská Sobota a po päť v obvodoch Brezno, Lučenec a Zvolen. Štyroch poslancov si zvolia obyvatelia v obvode Žiar nad Hronom, po troch v obvodoch Detva, Revúca a Veľký Krtíš, po dvoch v obvodoch Žarnovica, Poltár a Krupina. Jeden poslanec bude v Zastupiteľstve BBSK zastupovať obvod Banská Štiavnica.
Na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja kandiduje 11, na posty poslancov 344 občanov kraja.

Zdroj: SITA


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross