Družstvo Casino Clubu z Rimavskej Soboty sa v sobotu, 16. augusta, v maďarskom Szilvásvárade zúčastnilo súťaže vo varení guľášu. Popri ôsmich domácich súťažných tímoch boli Rimavskosoboťania jedinými zahraničnými účastníkmi. Pre Rimava.sk to uviedol šéfkuchár družstva, Ladislav Bartakovič. Okrem neho súťažné družstvo tvoril Ladislav Sedmák, Július Longai, Elemér Ádám, Juraj Csarnakovics a Mária Bartakovičová.
Ako Bartakovič ďalej povedal, okrem samotného varenia guľáša bolo jednou z úloh predstaviť aj miestny folklór. Do Szilvásváradu preto cestoval aj fujarista Milan Katreniak. „Špeciálne na túto súťaž bolo podľa starej predlohy vyhotovené aj prestieranie,“ uviedol Bartakovič.
Súťaž hodnotila trojčlenná porota, ktorej predsedom bol kuchár s titulom kráľovského kuchára. Družstvo z Rimavskej Soboty napokon obsadilo prvé miesto a z kulinárskej súťaže si odnieslo hlavnú cenu, ktorou bol pobyt pre štyri osoby v Grécku.
