No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Vodovod v Mojíne dva dni nefungoval, vodu vozili cisternou

3. marca 2010 |  | |

Rimavskosobotská mestská časť Mojín bola dva dni bez pitnej vody z vodovodu. Podľa miestnych obyvateľov však bola voda zabezpečená z cisterny. Vzniknutá situácia je už podľa našich informácií vyriešená a vodárne dodávku obnovili.

Zastavenie dodávok pitnej vody z vodovodu bolo spôsobené poruchou na zariadení v čerpacej stanici. „Voda nám vnikla do podzemnej čerpacej stanice, pričom zaplavila čerpadlá a motory. Museli sme ju vyčerpať, vybrať elektromotory a previnúť ich. Pokles hladiny vody vo vodojeme tak spôsobil problém s dodávkou vody do Mojína. Potrubie ide do mierneho kopca a potom dole do dediny. Keď poklesne hladina vody vo vodojeme, Mojín má problém s vodou,“ uviedol pre Rimava.sk riaditeľ závodu 04 Rimavská Sobota Branislav Jurík. Ako dodal, ide o nový vodovod. „Čerpačka je v záruke a bude sa to riešiť s dodávateľom,“ povedal Jurík.

Vodovod bol spustený koncom roku 2007 a jeho dĺžka je 7,5 kilometra. Realizácia si vyžiadala viac ako 1 mil. eur (33,2 mil. korún), pričom mesto Rimavská Sobota projekt kofinancovalo piatimi percentami, teda sumou približne 55 tisíc eur (1,6 mil. korún). Zvyšok a najväčšia časť peňazí sa čerpala z grantu EÚ v rámci programu environmentálnej infraštruktúry ministerstva životného prostredia.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross