No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Starenku okradli pri predaji paplónov

29. apríla 2016 |  | | |

klenovecV Klenovci tento týždeň okradli dôverčivú dôchodkyňu. Žena jej sľubovala paplóny ako darček, potom využila nepozornosť a z peňaženky ukradla ďalšie peniaze. Ako Rimava.sk informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, v prípade, ku ktorému došlo vo štvrtok, 28. apríla, začali trestné stíhanie pre prečin krádeže.

So ženou mal byť aj muž, ktorý ju čakal pred domom. Prišli na čiernom aute. Páchateľka podľa polície vošla do domu so súhlasom poškodenej 71-ročnej ženy. „Pod zámienkou doručenia paplónu ako darčeku od Sociálnej poisťovne,“ priblížila Faltániová a dodala, že keď boli v kuchyni, žena jej už ponúkala paplóny za poplatok. Keď nemala drobné, len 100 eurovú bankovku, ponúkla sa, že jej peniaze rozmení. Poškodená potom išla do ďalšej izby kde vybrala peňaženku a z nej vybrala 100 eur. „Dala ich žene do ruky a vrátila sa do kuchyne, čo využila a z odloženej peňaženky jej vybrala ešte jednu 500 eurovú bankovku. Potom rýchlo z domu odišla a paplóny nechali v dome,“ doplnila policajná hovorkyňa. Dôchodkyni tak vznikla škoda vo výške 600 eur.
Polícia prípad vyšetruje a o pomoc žiada aj prípadných svedkov, ktorí si vo štvrtok, 28. apríla, v Klenovci okolo 13-tej hodiny všimli čokoľvek, čo by pomohlo pri vypátraní tejto dvojice. Sociálna poisťovňa sa od takejto aktivity dištancuje a zároveň upozorňuje obyvateľov, aby si dávali pozor na podozrivých predavačov.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross