No active "ca-sidebar-197687" sidebar

13. júna, sa do hotela Zlatý Býk presťahuje duch grófa Degenfelda z Tokaja

25. mája 2008 |  | |

Milovníci dobrých jedál, hlavne vynikajúcej maďarskej kuchyne a tokajského vína budú mať v Zlatom Býku prestreté. V 18. storočí dal gróf Degenfeld, milovník dobrého jedla a vína postaviť v mestečku Tokaj kaštieľ, ktorý dnes poskytuje hotelierske služby. Gróf v 18 storočí kúpil v blízkom Tarcali vinice, dodnes vyrábajúce veľmi kvalitné vína pod značkou Degenfeld.

Hotel Zlatý býk sa rozhodol svojim návštevníkom priblížiť menu grófa Degenfelda. Júnové podujatie pod názvom Maďarský večer, ponúkne hosťom naozaj kvalitnú večeru zloženú z niekoľkých delikatesných chodov, pripravených šéfkuchárom zo štvorhviezdičkového hotela Degenfeld Atillu Solymosim, ktorého hotel Zlatý býk na Maďarský večer angažoval. Každý z jednotlivých chodov bude sprevádzaný degustáciou kvalitných vín z Tokajskej oblasti resp. z pivníc grófa Degenfelda. Hostí hotela počas Maďarského večera budú sprevádzať dve hudobno vokálne skupiny.

Podľa riaditeľky hotela Zlatý Býk Ľubice Pollákovej sa vedenie hotela rozhodlo robiť podobné akcie pravidelne: „Náš hotel má naozaj čo ponúknuť. Zaiste ste si všimli, že sme začali túto sériu úspešne a to podujatím v Svadobnom tóne“, povedala pre Rimava.sk Polláková a dodala, že po celé leto bude jediný rimavskosobotský trojhviezdičkový hotel, okrem svojich tradičných služieb a posedenia na terase hotela podobné podujatia pripravovať častejšie.

Podľa šéfredaktora internetovej stránky www.vinovino.sk a odborníka na víno Róberta Ondrejcsáka sa značka Degenfeld považuje za jednu z najkvalitnejších v Tokajskej oblasti. „Tokajské víno Degenfeld získalo v Maďarsku aj cenu víno roka a zapíjať ním dobré menu si jednoducho netreba nechať ujsť“, uzavrel Ondrejcsák.

Riaditeľka hotela priblížila pre záujemcov podujatia aj menu. Ako Aperitív sa bude na Maďarskom večeri podávať polosuché biele víno Gróf Degenfeld Muscat Lunel. Šéfkuchár pripraví Tokajské šodó kniežaťa Rákoczyho, po ktorom bude nasledovať husacia pečeň na rošte, uložená na zemiakovej placke, so zelenými jablkami dusenými na víne ,,aszu“. Medzi týmito chodmi návštevníci okoštujú ďalšie kvalitné tokajské vína z pivníc Degenfeld - sladké biele Gróf Degenfeld Tokajské Fortissimo Cuvée a sladké biele Gróf Degenfeld Tokaji Hárslevelű - čiže kvalitnú tokajskú lipovinu.

Hlavným jedlom Maďarského večera bude dusené jelenie stehno s brusnicovou hnedou omáčkou a orechovými šiškami. Po ňom bude nasledovať degustácia veľmi kvalitného suchého červeného vína Egri Bikavér z Pivníc Vilmosa Thummerera, ktorý získal v Maďarsku titul vinár roka. Atilla Solymosi na záver, ako dezert naservíruje lahôdku - pečenú zmrzlinu, ktorá sa zapije kvalitným trojputňovým Tokajským Chateau Dereszla.

Pokiaľ máte záujem zúčastniť sa tohto nezabudnuteľného a krásneho večera, kontaktujte sa v priamo v hoteli Zlatý Býk, alebo na telefónnom čísle 0902 904 316 – p. Fridrichová.
Cena vstupenky je 750,- Sk/ os.

Podobné podujatie hotel Zlatý Býk už organizoval pred 5. rokmi a malo veľký úspech.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross