No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Pravidlá ochrany osobných údajov pri marketingových aktivitách

23. februára 2022 |  | 

1. Prevádzkovateľ

Prevádzkovateľ je osoba, ktorá spracúva osobné údaje dotknutej osoby (Vás). Prevádzkovateľom je spoločnosť Gemerská mediálna spoločnosť s.r.o., so sídlom Bélu Bartóka 5215/20A, 979 01 Rimavská Sobota, IČO: 36792071, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Banská Bystrica, oddiel: Sro, vložka č. 13222/S (ďalej ako "Gemerská mediálna spoločnosť").

V prípade, ak máte akékoľvek otázky, môžete sa na nás obrátiť (i) prostredníctvom elektronickej pošty na adrese [email protected] alebo (ii) klasickou poštou na našu adresu Gemerská mediálna spoločnosť s.r.o., Bélu Bartóka 5215/20A, 979 01 Rimavská Sobota.

2. Dotknutá osoba

Dotknutou osobou ste Vy, pretože Vaše osobné údaje spoločnosť spracúva Gemerská mediálna spoločnosť.

3. Osobné údaje

Osobnými údajmi sú akékoľvek údaje, na základe ktorých je dotknutá osoba identifikovaná alebo identifikovateľná. Rozsah Vašich osobných údajov, ktoré spoločnosť Gemerská mediálna spoločnosť spracúva, závisí od účelu, na ktorý sú tieto osobné údaje spracúvané.

V prípade, ak sú Vaše osobné údaje spracúvané na marketingové účely, spoločnosť Gemerská mediálna spoločnosť spracúva Vaše meno, priezvisko, e-mail a telefónne číslo. Občas Vás môžeme požiadať aj o údaj o Vašom pohlaví, veku a adrese na účely vyhotovenia štatistických marketingových údajov, pričom v takom prípade budú tieto údaje úplne anonymizované a oddelené od Vašich identifikačných údajov.

4. Zdroje osobných údajov

Spoločnosť Gemerská mediálna spoločnosť získava Vaše osobné údaje priamo od Vás. Osobné údaje (i) sú uvedené predovšetkým na zmluvách, ktoré sme s Vami uzavreli, alebo (ii) ste ich vyplnili vo formulári na webovej stránke, prípadne (iii) ste nám ich zaslali alebo poskytli v rámci vzájomnej korešpondencie alebo komunikácie, alebo (iv) sme ich odvodili od iných údajov, ktoré ste nám poskytli.

5. Účel spracúvania osobných údajov

Spoločnosť Gemerská mediálna spoločnosť spracúva Vaše osobné údaje na nasledujúce marketingové účely:

(a) zasielanie newsletterov obchodnej a neobchodnej povahy prostredníctvom elektronickej pošty, ktoré môžu obsahovať reklamné a iné ponuky, odkazy na zaujímavé články z periodík a webových stránok spoločnosti Gemerská mediálna spoločnosť alebo iné informácie
(b) zasielanie listinných správ, informácií, ponúk a katalógov
(c) kontaktovanie prostredníctvom telefónu s obchodnými alebo inými ponukami alebo neobchodnými informáciami alebo otázkami
(d) kontaktovanie prostredníctvom SMS správ
(e) spotrebiteľské súťaže
(f) prieskumy spokojnosti a iné zákaznícke prieskumy
(g) evidencia osobných údajov v informačných systémoch spoločnosti Gemerská mediálna spoločnosť

6. Právny základ spracúvania osobných údajov

Vaše osobné údaje spracúvame na základe Vášho súhlasu, ktorý ste nám poskytli buď priamo v zmluve, alebo prostredníctvom formulára na našej webovej stránke, telefonicky alebo iným vierohodným spôsobom (napr. listom alebo e-mailom). Súhlas, ktorý ste nám poskytli na marketingové účely, je dobrovoľný a jeho poskytnutie nie je zmluvnou ani zákonnou požiadavkou. Spoločnosť Gemerská mediálna spoločnosť nemôže podmieňovať zmluvné plnenie udelením tohto súhlasu.

7. Odvolanie súhlasu

Súhlas môžete kedykoľvek odvolať (i) elektronickou poštou na adresu [email protected](ii) písomne na adresu Gemerská mediálna spoločnosť s.r.o., Bélu Bartóka 5215/20A, 979 01 Rimavská Sobota, (iii) osobne, (iv) prostredníctvom odkazu v správe alebo (v) v rozhraní online služby, ktorú využívate a ktorá túto funkcionalitu umožňuje. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. V prípade odvolania súhlasu Vaše osobné údaje prestaneme bezodkladne spracúvať a vymažeme ich.

8. Právo namietať a právo podať návrh na začatie konania o ochrane osobných údajov

Máte právo podať námietky voči spracúvaniu osobných údajov priamo spoločnosti Gemerská mediálna spoločnosť (bod 13, písmeno (a) a bod 14 týchto Pravidiel) (i) elektronickou poštou na adrese [email protected], alebo (ii) klasickou poštou na našu adresu Bélu Bartóka 5215/20A, 979 01 Rimavská Sobota.

Okrem práva podať námietky máte aj právo podať návrh na začatie konania o ochrane osobných údajov pred Úradom na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky.

9. Príjemcovia osobných údajov

Spoločnosť Gemerská mediálna spoločnosť spracúva Vaše osobné údaje predovšetkým na vlastné účely. Okrem toho môže poskytnúť Vaše osobné údaje našim obchodným partnerom, prostredníctvom ktorých Vaše osobné údaje spracúvame. Ide o dôveryhodné osoby (tzv. príjemcovia a sprostredkovatelia), ktoré pre nás zabezpečujú vývoj, údržbu a prevádzkovanie softvérových riešení a iných služieb, prostredníctvom ktorých Vaše osobné údaje spracúvame.

Vaše osobné údaje spracúvame prostredníctvom služby Sendinblue, ktorá slúži na spravovanie a zasielanie elektronickej pošty na Vašu adresu. Táto služba je prevádzkovaná spoločnosťou SendinBlue 7 rue de Madrid, Paris 75008, Francúzsko.

Okrem toho môžu byť Vaše osobné údaje spracúvané aj prostredníctvom cloudových služieb poskytovaných v rámci aplikácie Webglobe pri ich internom využívaní. Cloudové služby prevádzkuje spoločnosť Webglobe, a.s. Stará Prievozská 1349/2 821 09 Bratislava - mestská časť Ružinov.

Príjemcami Vašich osobných údajov sú okrem toho naši zamestnanci. Vaše osobné údaje môžeme s Vašim súhlasom poskytnúť aj tretím osobám, ktoré budú Vaše osobné údaje spracúvať pre ich marketingové potreby.

10. Prenos osobných údajov do tretích krajín

Vaše osobné údaje spracúvame predovšetkým v rámci Európskej únie a Európskeho hospodárskeho priestoru. Gemerská mediálna spoločnosť, s. r. o. neprenáša údaje mimo Európskeho hospodárskeho priestoru.

11. Doba spracúvania osobných údajov

Vaše osobné údaje budeme spracúvať 24 mesiacov od udelenia Vášho súhlasu alebo do jeho odvolania. Po uplynutí tejto doby alebo pri odvolaní Vášho súhlasu Vaše osobné údaje vymažeme (okrem prípadu, ak Vaše osobné údaje spracúvame na inom právnom základe ako je súhlas). Pred uplynutím tejto doby Vás môžeme požiadať o predĺženie platnosti Vášho súhlasu na ďalších 24 mesiacov.

12. Spôsob spracúvania osobných údajov

Spoločnosť Gemerská mediálna spoločnosť spracúva Vaše osobné údaje predovšetkým elektronicky prostredníctvom automatizovaných informačných systémov, ktoré prevádzkuje sama alebo prostredníctvom svojich obchodných partnerov.

13. Práva dotknutej osoby

(a) PRÁVO NAMIETAŤ: Proti spracúvaniu Vašich osobných údajov máte právo namietať. Namietať môžete vtedy, ak sú Vaše osobné údaje spracúvané z dôvodu plnenia úlohy vo verejnom záujme alebo oprávneného záujmu spoločnosti Gemerská mediálna spoločnosť alebo na účely priameho marketingu. Vaša námietka bude oprávnená a úspešná v prípade, ak Vaše oprávnené dôvody prevažujú nad oprávnenými dôvodmi spoločnosti Gemerská mediálna spoločnosť alebo ak ide o spracúvanie Vašich osobných údajov na účely priameho marketingu (v takom prípade je námietka vyhodnotená ako odvolanie Vášho súhlasu). Namietať nemôžete v prípade, ak je spracúvanie nevyhnutné na (i) splnenie úlohy z dôvodov verejného záujmu alebo (ii) vedecké alebo štatistické účely alebo účely historického výskumu. Ak je Vaša námietka oprávnená a úspešná, Vaše osobné údaje nebudeme ďalej spracúvať.

(b) PRÁVO NA INFORMÁCIE: Máte právo na poskytnutie informácií o tom, či Vaše osobné údaje spracúvame, v akom rozsahu ich spracúvame, a na informácie o porušení ochrany Vašich osobných údajov.

(c) PRÁVO NA PRÍSTUP K OSOBNÝM ÚDAJOM: Máte právo na vystavenie potvrdenia o tom, že Vaše osobné údaje spracúvame, aké Vaše osobné údaje spracúvame a na kópiu týchto osobných údajov. Toto potvrdenie Vám poskytneme elektronickou poštou, ak nás nepožiadate o inú formu. Môžeme odmietnuť poskytnúť Vám toto potvrdenie v prípade, ak by to malo nepriaznivé dôsledky na práva iných fyzických osôb.

(d) PRÁVO NA OPRAVU: V prípade, ak sú Vaše osobné údaje, ktoré spracúvame, nesprávne alebo neúplné, máte právo požadovať ich opravu alebo doplnenie. V prípade, ak využívate niektorú z online služieb, v rámci ktorých spravujete svoje osobné údaje, právo na opravu uplatnite priamo vykonaním opravy v rozhraní danej online služby.

(e) PRÁVO NA VÝMAZ/PRÁVO NA ZABUDNUTIE: Po ukončení spracúvania osobných údajov (odvolanie súhlasu, úspešná námietka, uplynutie doby a pod.) alebo pri ich spracúvaní v rozpore s právnymi predpismi máte právo na ich vymazanie a spoločnosť Gemerská mediálna spoločnosť Vaše osobné údaje v takomto prípade bezodkladne vymaže. O vymazanie osobných údajov môžete tiež požiadať. Výmaz je vždy konečný. Právo na výmaz nie je možné uplatniť, ak sú osobné údaje potrebné napr. na uplatnenie práva na slobodu prejavu a práva na informácie, splnenie povinnosti podľa právneho predpisu, splnenie úlohy realizovanej vo verejnom záujme, z dôvodov verejného záujmu v oblasti verejného zdravia, na archivačné, vedecké alebo štatistické účely alebo účel historického výskumu alebo na uplatnenie právnych nárokov.

(f) PRÁVO NA OBMEDZENIE SPRACÚVANIA: V prípade, ak namietate správnosť Vašich osobných údajov, spoločnosť Gemerská mediálna spoločnosť obmedzí ich spracúvanie na dobu overenia ich správnosti. Ak sú Vaše osobné údaje spracúvané nezákonne a nepožadujete ich vymazanie, obmedzíme ich spracúvanie v rozsahu, v akom to budete požadovať, inak iba na ich archivovanie. Ak sú Vaše osobné údaje spracúvané z dôvodu plnenia úlohy verejného záujmu alebo na základe oprávneného záujmu spoločnosti Gemerská mediálna spoločnosť, bude ich spracúvanie obmedzené na dobu preverenia, či oprávnené dôvody spracúvania prevažujú nad oprávnenými dôvodmi dotknutej osoby. O obmedzenie spracúvania Vašich osobných údajov nás môžete tiež požiadať. O začiatku a ukončení obmedzenia spracúvania Vašich osobných údajov Vás budeme informovať elektronickou poštou.

(g) PRÁVO NA PRENOSNOSŤ: V prípade, ak (i) je to technicky možné, (ii) spracúvanie Vašich osobných údajov sa deje na základe Vášho súhlasu alebo z dôvodu plnenia zmluvy, (iii) a nie z dôvodu splnenia úlohy vo verejnom záujme, (iv) spracúvanie sa vykonáva automatizovanými prostriedkami, a (v) prenos osobných údajov nemá nepriaznivé dôsledky na práva iných osôb, máte právo na to, aby Vaše osobné údaje boli spracúvané štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte (napr. .xml). Pri takto spracúvaných osobných údajoch máte právo žiadať o ich prenos k inému prevádzkovateľovi.

(h) PRÁVO ODMIETNUŤ AUTOMATIZOVANÉ INDIVIDUÁLNE ROZHODOVANIE A PROFILOVANIE: Máte právo odmietnuť rozhodnutie, ktoré je založené na automatizovanom spracúvaní osobných údajov a profilovaní, ak má právne účinky alebo dotknutú osobu významne ovplyvňujú. Právo nie je možné uplatniť, ak je takéto rozhodnutie potrebné na uzavretie alebo plnenie zmluvy alebo je vykonané na základe právneho predpisu, alebo na základe súhlasu dotknutej osoby. Každé rozhodnutie založené na automatizovanom spracúvaní osobných údajov a profilovaní musí byť preskúmateľné manuálne. Dotknutá osoba je oprávnená rozhodnutie písomne napadnúť alebo poskytnúť k nemu svoje stanovisko. Spoločnosť Gemerská mediálna spoločnosť v súčasnosti nevyužíva automatizované individuálne rozhodovanie a profilovanie. Môže však zasielať ponuky, ktoré sú špeciálne určené pre Vás na základe informácií a osobných údajov, ktoré sme od Vás získali.

14. Spôsob uplatnenia práv a poučenia

Svoje práva a požiadavky môžete uplatniť elektronickou poštou na adresu [email protected], písomne na adresu Gemerská mediálna spoločnosť s.r.o., Bélu Bartóka 5215/20A, 979 01 Rimavská Sobota, osobne alebo iným vyššie uvedeným spôsobom. V prípade, ak svoju žiadosť, námietku, stanovisko alebo odvolanie súhlasu doručíte inak ako listom s Vaším podpisom, elektronickou poštou s kvalifikovaným elektronickým podpisom alebo osobne, môžeme od Vás požadovať dodatočné dôveryhodné overenie Vašej totožnosti, inak nebudeme musieť Vašej požiadavke vyhovieť. Vašej žiadosti nemusíme vyhovieť ani v prípadoch, ktoré upravujú právne predpisy.

Vaše požiadavky budú vybavené najneskôr do jedného mesiaca od ich doručenia. Túto lehotu môžeme predĺžiť o ďalšie dva mesiace, a to aj opakovane, ak ide o odôvodnený prípad a s ohľadom na komplexnosť a počet požiadaviek. O predĺžení lehoty Vás budeme informovať.

Informácie, potvrdenia a oznámenia Vám budeme poskytovať bezodplatne. V prípade opakovaných žiadostí alebo žiadostí, ktoré sú zjavne neopodstatnené alebo neprimerané, môžeme od Vás požadovať zaplatenie administratívnych nákladov vynaložených na ich vybavenie, alebo môžeme jej vybavenie odmietnuť.

V prípade, ak Vás kontaktujeme telefonicky alebo nás kontaktujete priamo Vy, budú tieto telefonické rozhovory nahrávané. O tejto skutočnosti budete poučení na začiatku telefonického rozhovoru. V prípade, ak si prajete, aby rozhovor nebol nahrávaný, kontaktujte nás iným spôsobom alebo požiadajte o telefonické kontaktovanie z nemonitorovanej linky.

15. Zásady spracúvania osobných údajov

(a) ZÁSADA ZÁKONNOSTI: Osobné údaje spracúvame spravodlivo, transparentne a len na základe zákonného dôvodu (súhlas dotknutej osoby, plnenie zmluvy, plnenie zákonnej povinnosti, ochrana životne dôležitých záujmov dotknutej alebo inej fyzickej osoby, plnenie úlohy vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci, oprávnený záujem spoločnosti Gemerská mediálna spoločnosť). Pri spracúvaní nebudeme porušovať práva dotknutej osoby.

(b) ZÁSADA OBMEDZENIA ÚČELU: Osobné údaje môžeme spracúvať len na konkrétny, presne určený, výslovne uvedený a oprávnený účel, inak len na archivačné, vedecké alebo štatistické účely alebo účely historického výskumu.

(c) ZÁSADA MINIMALIZÁCIE OSOBNÝCH ÚDAJOV: Môžeme spracúvať len tie osobné údaje, ktoré nevyhnutne potrebujeme, alebo tie, ktoré nám umožňuje spracúvať zákon. Nepotrebné osobné údaje nebudeme spracúvať ani ich vyžadovať. Je zároveň aj na Vás, aby ste nám poskytli len tie osobné údaje, ktoré sú nevyhnutne potrebné na účel, pre ktorý ich budeme spracúvať a neposkytovali nám nadbytočné údaje (napr. pri vzájomnej komunikácii a pod.).

(d) ZÁSADA SPRÁVNOSTI: Spracúvame len správne a aktuálne osobné údaje. Ak sú nami spracúvané osobné údaje nesprávne alebo neúplné, tak ich opravíme alebo doplníme. Nesprávne osobné údaje vymažeme. Správnosť osobných údajov taktiež závisí aj od Vás, a preto je nevyhnutné, aby ste nám vždy poskytli správne a úplné osobné údaje.

(e) ZÁSADA MINIMALIZÁCIE UCHOVÁVANIA: Osobné údaje budeme spracúvať len po dobu potrebnú na splnenie účelu alebo stanovenú právnym predpisom. Dlhšie ich budeme spracúvať len na archivačné, vedecké alebo štatistické účely alebo účely historického výskumu.

(f) ZÁSADA INTEGRITY A DÔVERNOSTI: Osobné údaje ochránime pred stratou, náhodným vymazaním, poškodením, odcudzením alebo zničením. Zabezpečíme, aby nedochádzalo k nezákonnému spracúvaniu osobných údajov. Bezpečnosť osobných údajov je dôležitá a zabezpečujeme ju prostredníctvom štandardných primeraných technických a iných opatrení.

(g) ZÁSADA ZODPOVEDNOSTI: Zodpovedáme za bezpečnosť a ochranu osobných údajov Vám a Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, ktorý je oprávnený preskúmavať spracúvanie osobných údajov v rámci konania o ochrane osobných údajov.

16. Spracúvanie osobných údajov detí

V prípade, ak máte menej ako 16 rokov, a poskytli ste nám súhlas so spracúvaním Vašich osobných údajov, je potrebné, aby bol tento súhlas udelený a potvrdený aj Vaším zákonným zástupcom. V tejto súvislosti môžeme od Vás požadovať dátum narodenia ako jeden z osobných údajov za účelom overenia Vášho veku.

17. Iné informácie

Audit a konzultačnú činnosť GDPR pre Gemerskú mediálnu spoločnosť vykonáva spoločnosť AKCENT NOVA s.r.o., so sídlom Partizánska cesta 112,
Banská Bystrica 974 01, IČO: 36046124, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Banská Bystrica, oddiel: Sro, vložka č. 6877/S.

Tieto pravidlá boli vytvorené s cieľom vysvetlenia ochrany osobných údajov a posilnenia transparentnosti pri ich spracúvaní. Tieto pravidlá budú pravidelne aktualizované a zverejnené na webových sídlach spoločnosti Gemerská mediálna spoločnosť. Pravidlá nadobúdajú účinnosť 17. februára 2022.


DO POZORNOSTI

V redakcii Rimava.sk hľadáme posilu, ktorá nám pomôže pokrývať zaujímavé témy z regiónu. Ďalej...
Rimava.sk hľadá redaktora – pridaj sa do nášho tímu
16.nov.2022 - V redakcii Rimava.sk hľadáme posilu, ktorá nám pomôže pokrývať zaujímavé témy z regiónu. Ďalej...
Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Revúcej aktualizoval zoznam voľných pracovných miest v okrese. Ďalej...
Hľadáte si prácu? Tieto miesta sú aktuálne voľné v okrese Revúca
16.nov.2022 - Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Revúcej aktualizoval zoznam voľných pracovných miest v okrese. Ďalej...
Dnes sa konalo ustanovujúce zasadnutie mestského zastupiteľstva. Ďalej...
FOTO: Primátor mesta a poslanci mestského zastupiteľstva zložili svoje sľuby
14.nov.2022 - Dnes sa konalo ustanovujúce zasadnutie mestského zastupiteľstva. Ďalej...
Majiteľka reštaurácie Andrea Krausová chce, aby ste sa pri jedle najmä cítili dobre a užili si svoju chvíľu oddychu. Ďalej...
V Zoraya Restaurant & Caffé vás privítajú s pravými chorvátskymi čajmi a aj s novou jesennou ponukou v jedálnom lístku
9.nov.2022 - Majiteľka reštaurácie Andrea Krausová chce, aby ste sa pri jedle najmä cítili dobre a užili si svoju chvíľu oddychu. Ďalej...
Škola je známa inovatívnymi metódami prepojenia teoretickej výuky svojich študentov s potrebami praxe. Ďalej...
Študenti zo SSOŠ absolvovali špeciálny kurz prežitia. Škola pozýva na svoj Deň otvorených dverí
8.nov.2022 - Škola je známa inovatívnymi metódami prepojenia teoretickej výuky svojich študentov s potrebami praxe. Ďalej...

DO POZORNOSTI

V redakcii Rimava.sk hľadáme posilu, ktorá nám pomôže pokrývať zaujímavé témy z regiónu. Ďalej...
Rimava.sk hľadá redaktora – pridaj sa do nášho tímu
16.nov.2022 - V redakcii Rimava.sk hľadáme posilu, ktorá nám pomôže pokrývať zaujímavé témy z regiónu. Ďalej...
Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Revúcej aktualizoval zoznam voľných pracovných miest v okrese. Ďalej...
Hľadáte si prácu? Tieto miesta sú aktuálne voľné v okrese Revúca
16.nov.2022 - Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Revúcej aktualizoval zoznam voľných pracovných miest v okrese. Ďalej...
Dnes sa konalo ustanovujúce zasadnutie mestského zastupiteľstva. Ďalej...
FOTO: Primátor mesta a poslanci mestského zastupiteľstva zložili svoje sľuby
14.nov.2022 - Dnes sa konalo ustanovujúce zasadnutie mestského zastupiteľstva. Ďalej...
Majiteľka reštaurácie Andrea Krausová chce, aby ste sa pri jedle najmä cítili dobre a užili si svoju chvíľu oddychu. Ďalej...
V Zoraya Restaurant & Caffé vás privítajú s pravými chorvátskymi čajmi a aj s novou jesennou ponukou v jedálnom lístku
9.nov.2022 - Majiteľka reštaurácie Andrea Krausová chce, aby ste sa pri jedle najmä cítili dobre a užili si svoju chvíľu oddychu. Ďalej...
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross