No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Bacon-gorgonzola cigary

Všetky jedlá, ktoré znejú „naplň lístkové cesto niečím fajným“ sú u mňa automaticky fajné. Ak je to „niečo fajné“ napríklad anglická slanina a grogonzola, tak nič neriešim, ale v momente bežím do obchodu. A vďaka geniálnemu výmyslu – vyvaľkanému lístkovému cestu si takéto plnené dobrôtky viem rýchlo pripraviť aj sám. Ako tieto cigary (priznám sa, mali byť trochu menšie, cigarovitejšie, len mi bolo ľúto rozrezávať plátky slaniny na polovicu 🙂 , rýchli fajný recept s výborným výsledkom. Dokonalé jedlo k pivečku.

Suroviny

  • 150 g gorgonzoly (alebo podobný, jemný typ syra s modrou plesňou, klasickú Nivu nedávajte, tá je príliš slaná a ostrá)
  • 8 plátkov anglickej slaniny (ak chcete menšie cigary, rozrežte ich po dĺžke na polovicu)
  • balík vyvaľkaného lístkového cesta
  • 1 rozšľahané vajce

 

Postup

  1. Zapnem rúru na 220 °C
  2. Na panvici (dá sa aj v mikrovlnke) vypečiem slaninu do chrumkava a nechám ju vychladnúť
  3. Rozbalím lístkové cesto, „pomaľujem“ ho vajcom
  4. Na cesto dám kúsok slaniny, namrvím k nemu syr a pretočím cesto – zabalím plnku. Kde sa cigara končí, odkrojím cesto, aby som mohol vyrábať ďalšie.
  5. Vidličkou postláčam miesto, kde sa dva konce cesta stretnú, aby som spoj „zazváral“.
  6. Cigary poukladám na pekáč, pretriem ich ešte vajcom a následne vložím do rúry. Po 10 minútach znížim teplotu na 190 °C a pečiem ďalších cca. 10 minút, kým sú cigary pekné dozlata upečené.
  7. Naložím si cigary na tanier, otvorím pivo a užívam si chuť 🙂

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row]


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross