Mám veľmi rád čerstvé chrumkavé pečivo, počnúc čerstvým chlebom až po sladký croissant. A mám jeden veľmi nezdravý zvyk, z ktorého sa mi nedarí vyliečiť sa. Pečivo mám najradšej s hrubou vrstvou masla, prípadne iných pomazánok, salám atď. Ale maslo je jednoznačne mojou najväčšou slabinou pri jedení pečiva.
Preto som si hneď všimol jeden nový polotovar v Lidli, keď mali americké dni - mrazené predpečené bagety plnené cesnakovým maslom a bylinkami. Bagety boli výborné, zvonka chrumkavé, zvnútra nasiaknuté korenistým cesnakovým maslo, proste pochúťka ako vyšitá pre mňa. Časom sa v obchode objavili aj mexické a francúzske (s modrým syrom) variácie, všetky výborné.
Keď sa sezónne akcie skončili, rozhodli sme sa bagety spraviť sami. Nie je to ťažké a výsledok je výborné jedlo, podobne ako u Umučených zemiakov, vysoko variabilné, s možnosťou vyžitia individuálnych chúťok malomestských gurmánov.
Suroviny:
Ako na to:
Tip: vyskúšali sme aj variáciu, keď sme maslom potreli celú polku bagety (viď obrázok). Výsledkom je však viac vysušená, chrumkavejšia bageta. Odporúčam radšej šikmé rezy.
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!