No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Bravčové ragú s estragónom

Bravčové ragu s estragónomEstragón, na Slovensku asi pomenej používaná bylinka je v maďarskej, najmä sedmohradskej kuchyni pomerne známa. Ak ju chcete zohnať, bude tiež jednoduchšie skočiť na nákupy ku susedom. Tentoraz vám prinášame fajné bravčové ragú s touto zaujímavou bylinkou, výbornej smotanovej omáčke, vhodné na obed, aj večeru. Ideálne je sa na ragú pripraviť včas a nechať mäso marinovať cez noc.
Suroviny:

  • 750g bravčového stehna
  • soľ, čierne korenie
  • olej

K marináde:

  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 zväzok jarnej cibuľky
  • 1 lyžička sušeného estragónu
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička červenej štipľavej papriky (alebo viac/menej, podľa vlastnej tolerancie)
  • 0,5 dl balzamikového octu
  • 1 dl oleja

K omáčke:

  • 2 dl šľahačkovej smotany
  • 1 lyžica škrobu
  • 1 lyžička sušeného estragónu
  • Soľ, čierne korenie

Postup:

  1. Mäso nakrájam na kocky, osolím, okorením
  2. Cesnak a cibuľku najemno nasekám, premiešam s ostatnými ingredienciami marinády a mäso nechám v tejto marináde cez noc v chladničke
  3. Pred varením mäso vyberiem z marinády (kúsky cesnaku a cibuliek nechám v mise) a na horúcom oleji ho za niekoľko minúť upražím (mäso vyberte z chladničky o niečo skôr, aby nebolo príliš studené)
  4. Prilejem asi 1 dl teplej vody, počkám kým voda začne vrieť, potom oheň stiahnem, panvicu prikryjem a mäso ešte 30 minút podusím (sem-tam ho premiešam, prípadne prilejem trošku vody).
  5. Počas dusenia v osobitnej nádobke šľahacou metličkou zmiešam smotanu, škrob, estragón, omáčku osolím, okorením
  6. Keď je mäso hotové, mäkké, prilejem k nemu omáčku, pri stálom miešaní na silnom ohni na 2-3 prevarím ragú a hneď servírujem. Hodí sa k nemu napr. ryža s hráškom.

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row] Bravčové ragu s estragónom


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross