Po dlhšej dobe sa dnes vraciam k téme domáca pekáreň. Tentoraz to bude o brioškách. Mám ich, spolu s vianočkami veľmi rád. Nikdy sme ich doma nepiekli, lebo v blízkej malej predajni potravín som vždy dostal skvelé, čerstvé briošky, s ktorými som bol spokojný. Názor na domáce pečenie briošiek som zmenil až potom, ako mi v tomto obchodíku niekoľkokrát predali staršie briošky. Dokonca raz mi starú briošku predali aj po tom, ako som sa po prvých skúsenostiach pre istotu spýtal tety, či je čerstvá. Uistila ma, že je, tak som ju zobral. Na svoju obranu, musím povedať že na „omak“ sa brioška zdala byť v poriadku.
Ale stačilo, odteraz si pečiem briošku sám, však načo mám domácu pekáreň. Má program pre briošku, suroviny nie sú problém a mám ju na stole ešte fajn teplú. Odporúčam vyskúšať. Je to síce nezvyčajná forma, veľká tehla nevyzerá na briošku, ale chutí výborne. Najmä s hrubou vrstvou masla a domácim lekvárom mojej mami.
Suroviny (výsledok je 500 gramová tehla briošky):
Postup: