No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Brioška - bye-bye maloobchod, znova sme nažhavili domácu pekáreň

BrioškaPo dlhšej dobe sa dnes vraciam k téme domáca pekáreň. Tentoraz to bude o brioškách. Mám ich, spolu s vianočkami veľmi rád. Nikdy sme ich doma nepiekli, lebo v blízkej malej predajni potravín som vždy dostal skvelé, čerstvé briošky, s ktorými som bol spokojný.  Názor na domáce pečenie briošiek som  zmenil až potom, ako mi v tomto obchodíku  niekoľkokrát  predali staršie briošky. Dokonca raz mi starú briošku predali aj po tom, ako som sa po prvých skúsenostiach pre istotu spýtal tety, či je čerstvá. Uistila ma, že je, tak som ju zobral. Na svoju obranu, musím povedať že na „omak“ sa brioška zdala byť v poriadku.

Ale stačilo, odteraz si pečiem briošku sám, však načo mám domácu pekáreň. Má program pre briošku, suroviny nie sú problém a mám ju na stole ešte fajn teplú.  Odporúčam vyskúšať. Je to síce nezvyčajná forma, veľká tehla nevyzerá na briošku, ale chutí výborne. Najmä s hrubou vrstvou masla a domácim lekvárom mojej mami.

Suroviny (výsledok je 500 gramová tehla  briošky):

  • 2 vajcia
  • 115 g masla
  • 45 ml mlieka
  • 1 lyžička soli
  • 2,5 lyžice cukru
  • 280 g hladkej múky
  • 7 g sušeného droždia
  • Hrozienka (podľa gusta, z obrázkov je jasné, že ja som ich tam nedal dosť)

Postup:

  1. Suroviny vložím do pekárne v poradí, ako sú uvedené
  2. Zapnem program Brioška (je ináč veľmi podobný základnému programu, takže ak nemáte špeciálny program pre briošky, použite ten základný)
  3. Pri zvukovom znamení pridám hrozienka
  4. Hotovo, vyberiem formy, nervózne obchádzam briošku kým ako-tak vychladne, rozrežem a vyššie spomenutým spôsobom zbaštím.

 


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross