Shepherd’s pie, ktorý sme robili nedávno ma presvedčil o tom, že netreba úplne zatratiť britskú kuchyňu. Tak sme poprosili švagra, aby nám z návštevy Edinburghu doniesol nejaký britský food magazín. Našťastie na nás nezabudol a táto polievka je prvá skúška receptu z tohto magazínu.
Príjemná krémová polievka s britským čedarom, čerstvým syrom a zeleninou.
Suroviny:
- 2 veľké cibule
- 1 veľká mrkva
- 900 ml zeleninového vývaru
- 100 g čerstvého krémového syru
- Hŕstka pažítky
- 75 g červeného (čižeoranžového 🙂 čedaru
- Čierne korenie
- Krutóny
Postup:
- Najemno nakrájam cibule a mrkvu, hodím ich do vývaru, nechám zovrieť a na slabom ohni nechám variť 20-25 minút
- Polievku rozmixujem ponorným mixérom. Primiešam do nej čerstvý syr a pažítku, znova rozmixujem. Postupne pridávam nastrúhaný čedar a miešam, kým sa úplne roztopí.
- Polievku dokorením, ešte trochu prevarím a servírujem s krutónmi, či toastom.
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!
[gn_row]
[gn_column size="1/2"]
[/gn_column]
[gn_column size="1/2"]
[/gn_column]
[/gn_row]