A zase indické mäsko. Nemôžem za to, ale nevydržíme, aby sme si aspoň každý druhý týždeň nedali indické curry. Tentoraz sme sa rozhodli vyskúšať niečo, čo sme ešte nerobili (aj keď toto jedlo sme už inde ochutnali, takže sme vedeli do čoho ideme). Ak navštevujete indické reštaurácie, iste ste sa už s názvom Butter Chicken stretli. Jemne korenisté a šťavnaté jedlo, obľúbené všetkými milovníkmi indického curry. Ako vždy, internet je plný receptov na Butter chicken, ktoré sa viac-menej odlišujú. Tu je jedna verzia.
Suroviny:
- 500 gramov kuracieho mäsa
- 2 lyžice oleja
- 3 lyžice masla
- 1 nadrobno nasekaná cibuľa
- ½ lyžičky škorice
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžičky nastrúhaného čerstvého zázvoru
- 1 lyžička kurkumy
- chilli podľa vlastného uváženia
- 3 lyžice posekaných mandlí
- 300 gramov konzervovaných ošúpaných paradajok
- 2 lyžice bieleho smotanového jogurtu
- 2 lyžice nasekanej koriandrovej vňate (nepovinné)
- soľ, korenie
Postup:
- Kúsky mäsa osolím a okorením
- Mäso v horúcom oleji opražím do zlatistej farby
- Mäso vyberiem z panvice a vložím do nej maslo, počkám, kým sa roztopí a zohreje
- Prihodím cibuľu, škoricu a upražím
- Do panvice pridám rozdrvený cesnak, nastrúhaný zázvor, kurkumu, chilli, mandle, paradajky a jogurt.
- Masu poriadne premiešam, osolím, okorením, prevarím 5-10 minút, kým nedostanem hustú omáčku
- Mäso pridám k omáčke, dobre premiešam, zohrejem a na koniec primiešam koriandrovú vňať.
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!
[gn_row]
[gn_column size="1/2"]
[/gn_column]
[gn_column size="1/2"]
[/gn_column]
[/gn_row]