No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Cesnaková polievka pani Garlicovej

garlicTo, že cesnak je základom mnoho dobrých jedál asi niet pochýb. Či už k mäsu, do omáčok, k cestovinám, všade vyčarí typickú, nezameniteľnú arómu. Je teda logické, že v našich končinách známa cesnačka je jedlo uznávané každým malomestským gurmánom. Či už klasická, s opekaným chlebíkom a množstvom syra, ale aj ako hustá krémová polievka, vždy nám chutí.

Teraz Vám chceme predstaviť variáciu na cesnačku s využitím našich milovaných byliniek a exotického kayenského korenia, ktoré dajú polievke okrem štipľavosti aj nevšednú arómu.
Suroviny:

  • 2 stredné cibule
  • 13 strúčikov cesnaku (nezľaknite sa, kľudne ich tam toľko dajte, po prevarení sa sila cesnaku stratím zostane len aróma)
  • 1 l vývaru
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička tymiánu
  • 1 lyžička bazalky
  • štipka kayenského korenia (alebo aj viac, podľa toho, koľko zvládnete)

Ako na to:

  • očistenú cibuľu a cesnak nakrájam na malé kúsky, na rozpálenom oleji ich pod pokrievkou dusím približne 20 minút
  • výsledok dusenia spolu s tymiánom a asi 1,5 dl vývarom vložím do mixéru a urobím z nich cibuľové pyré
  • pyré spolu s ostatným vývarom vlejem do hrnca a na miernom ohni varím polievku asi 20 minút
  • pridám kayenské korenie, bazalku, dobre premiešam a varím ďalšie asi 2 minúty

Hotovo. K polievke sa dobre hodia krutónky a samozrejme aj syr.

Dobrú chuť.

Cesnaková polievka pani Garlicovej


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross