Minulý víkend sme navštívili Viedeň. Okrem kultúrno-historických zážitkov sme sa rozhodli zaradiť do programu aj gurmánsku hodinku, čo tentoraz znamenalo návštevu tržnice Naschmarkt, kde nájde malomestský (aj profesionálny) gurmán všetko, čo potrebuje ku kvalitným a exotickým jedlám, vrátane potravín a prísad nikdy predtým nevidených, neskúsených a často aj neidentifikovateľných. Okrem iného sme sa rozhodli vyskúšať taliansku slaninu „pancetta“, ktorá je uvádzaná ako prísada v mnohých talianskych receptoch, často cestovinových.
Vybrali sme si k tomu omáčku na cestoviny založenej na pancette, bazalke, paradajkách a smotane. Je to omáčka príjemná, jemná a samozrejme veľmi chutná.
Suroviny:
Postup:
P.S. Ak pancettu nemáte, skúste nahradiť mierne údeným bravčovým bokom, pancetta je väčšinou neúdená, len sušená.
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!