No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Cestoviny s paradajkovo-gorgonzolovou omáčkou

Cestoviny mám rád, dostávam na ne chuť dosť často. A vždy hľadám nové spôsoby ako ich pripraviť. Zoznam nevyskúšaných variácií a receptov je našťastie ešte veľmi dlhý. Jednu však môžeme znova vyškrtnúť.

Voila... výborné špagety s omáčkou pripravenou z paradajok, gorgonzoly (samozrejme môžete použiť aj iný, podobný typ syra s modrou plesňou) a zdravého špenátu s príjemným pikantným podtónom chilli papričky. Pochúťka 🙂

Suroviny:

  • 300g cestovín (ja som použil špagety)
  • trochu olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400 g paradajok (keďže je zima, použil som taliansku konzervu s celými paradajkami)
  • 150g syru gorgonzola (alebo podobný syr s modrou plesňou)
  • 180 ml smotany na šľahanie
  • 110 g listového špenátu (znova som použil mrazený)
  • ½ ČL cukru
  • trochu chilli
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  1. Na strednom ohni zohrejem olivový olej, pridám doňho nakrájaný cesnak a asi minútu ho pražím, aby sa uvoľnila aróma.
  2. Pridám na menšie kúsky nakrájané paradajky, cukor, soľ (opatrne, podľa toho, nakoľko je slaný syr), korenie, chilli a varím 10-15 minút.
  3. Trochu stiahnem teplotu a pridám gorgonzolu a potom aj smotanu, miešam kým sa syr roztopí a prípadne ešte dokorením.
  4. Ku koncu pridám špenát, pár minút ho nechám v saune spolu s omáčkou a na koniec pridám medzičasom uvarené špagety. Dobre premiešam a hneď servírujem.

Dobrú chuť!

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row]


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross