Cestoviny mám rád, dostávam na ne chuť dosť často. A vždy hľadám nové spôsoby ako ich pripraviť. Zoznam nevyskúšaných variácií a receptov je našťastie ešte veľmi dlhý. Jednu však môžeme znova vyškrtnúť.
Voila... výborné špagety s omáčkou pripravenou z paradajok, gorgonzoly (samozrejme môžete použiť aj iný, podobný typ syra s modrou plesňou) a zdravého špenátu s príjemným pikantným podtónom chilli papričky. Pochúťka 🙂
Suroviny:
- 300g cestovín (ja som použil špagety)
- trochu olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g paradajok (keďže je zima, použil som taliansku konzervu s celými paradajkami)
- 150g syru gorgonzola (alebo podobný syr s modrou plesňou)
- 180 ml smotany na šľahanie
- 110 g listového špenátu (znova som použil mrazený)
- ½ ČL cukru
- trochu chilli
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Na strednom ohni zohrejem olivový olej, pridám doňho nakrájaný cesnak a asi minútu ho pražím, aby sa uvoľnila aróma.
- Pridám na menšie kúsky nakrájané paradajky, cukor, soľ (opatrne, podľa toho, nakoľko je slaný syr), korenie, chilli a varím 10-15 minút.
- Trochu stiahnem teplotu a pridám gorgonzolu a potom aj smotanu, miešam kým sa syr roztopí a prípadne ešte dokorením.
- Ku koncu pridám špenát, pár minút ho nechám v saune spolu s omáčkou a na koniec pridám medzičasom uvarené špagety. Dobre premiešam a hneď servírujem.
Dobrú chuť!
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!
[gn_row]
[gn_column size="1/2"]
[/gn_column]
[gn_column size="1/2"]
[/gn_column]
[/gn_row]