No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Chlieb s olivami

Olivy máme radi, tak sme tento recept vyskúšali. Chlieb vyzeral v recepte lákavo aj preto, lebo namiesto vody sa do cesta dáva acidofilné mlieko. Je to asi najlepší recept, aký sme doteraz vyskúšali, cesto je lahodné, vzdušné a naviac má aj krajšiu farbu ako priemerný výsledok našej pekárne a pomaly schne, aj po dvoch dňoch bol výborný.

Tento recept (bez olív) odporúčam aj ako základný biely chlieb, ktorý môžete kombinovať s rôznymi príchuťami.

Suroviny (cca. 750g chleba):

  • 3 dl acidofilného mlieka (plnotučného)
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 3 lyžičky cukru
  • 2 lyžičky soli
  • 500 g hladkej múky (ja používam T650)
  • 1 sáčok instantného droždia
  • 5 dkg olív

Chlieb pripravujem na bežnom programe, pri zvukovom znamení pridám do cesta olivy.

Chlieb s olivami


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross