No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Čínska ostro-kyslá polievka a la Karči

Čínska ostro-kyslá polievkaRecept sme dostali od nášho čitateľa Karčiho, zjavne milovníka ázijskej kuchyne:

Asi nebudem jediný ,kto prepadol chuti tejto výbornej čínskej dobroty a nechcel si ju dopriať len počas pravidelných návštev našich mega nákupných centier. Veď ak to dokážu tam, nemôže to byť až taký veľký problém uvariť ju aj vo svojej kuchyni. Ale......maratón mojich väčších či menších úspešných pokusov trvá už dva roky , no stálo to za to. Postupne som sa dopracoval až k tomuto čo vidíte na fotke a chuti, ktorú zažijete až, keď si ju uvaríte. Verte,  že sa to oplatí...

Čo k tomu potrebuješ pre 8÷10 porcií?

  • 1,5l vody
  • 3ks kuracieho bujónu (ak viete ,kde dostať kačací, prosím dajte vedieť)
  • 2 ks kuracieho prsíčka (alebo jedno kačacie)
  • ½ cibule
  • na zdobenie čerstvú nakrájanú pažitku
  • kúsok pórku
  • 1 mrkvu , 1 petržlen
  • kúsok sladkej červenej papriky (len pre farbu)
  • sójové klíčky
  • za hrsť bambusových výhonkov
  • 3 kúsky šampiňónov, najlepšie čerstvé
  • judášovo ucho – to je tá čierna huba ,asi 10 kúskov
  • sušené shiitake hríby asi 3ks (vopred namočiť do vriacej vody)
  • ½ balenia Tofu syra (nakrájať na malé kocky, čo najmenšie)
  • štipku chilli pasty alebo 2 pálivé papričky (podľa chuti)
  • 1 vajce
  • štipku na jemno pokrájaného čerstvého zázvoru
  • sójovú omáčku
  • ocot (najlepšie destilovaný)
  • olivový olej a sezamový olej
  • asi 5 PL tapiokovej múčky, dá sa kúpiť v čínskej predajni (môže byť aj solamyl, ale nie je to ono)
  • čínske korenie 5 vôní
  • mletý koriander
  • mleté čierne korenie

Ako na to?

  1. Všetku zeleninu nakrájame na tenučké pásiky, šampiňóny a shiitake hríby na malé kúsky.
  2. Mäsko nakrájame na väčšie kusy.
  3. V hrnci rozpálime olej a na ňom upražíme na jemno nakrájanú cibuľu spolu so zeleninou a kuracími prsiami.
  4. Asi po 1 minúte zalejeme vodou a necháme zovrieť.
  5. Po zovretí vložíme bujóny, judášove ucho , tofu  a postupne všetky ingrediencie, ktoré nám ostali.
  6. Dochutíme koreninami , sójovou omáčkou , octom , sezamovým olejom, zázvorom a varíme 20 min.
  7. Ak už je mäso uvarené ,vyberieme ho von , nakrájame na malé kúsočky a vložíme späť.
  8. Po 20 min. rozmiešame tapiokovú múčku v studenej vode a postupne zamiešame do polievky ,kým nie je dostatočne hustá a povaríme ešte 5 min.
  9. Polievku odstavíme a za stáleho miešania prilievame vyšľahané vajce s čiernym korením.

Polievka najlepšie chutí v čínskych miskách , na vrch nasypať pažítku a už len "DOBRÚ CHUŤ"

Rady:

  • polievka je veľmi dobrá aj bez mäsa, ako náhrada slúži tofu syr.
  • tapiokovú múčku alebo solamyl vlievajte postupne ,aby ste nedopadli ako v začiatkoch mojich kuchárskych pokusov ja, keď som to do polievky „šupol" naraz a zrazu mi tam plávala hrča zhustnutej masy, žiaľ bolo po polievke.

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row] Čínska ostro-kyslá polievka


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross