No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Čínske cibuľové ohnivé mäso

Čínske cibuľové ohnivé mäsoS čínskou kuchyňou sme sa zoznámili pred niekoľkými rokmi v maďarských nákupných centrách, kde sú bežné, lacné a veľmi chutné. Keďže u nás toho času niečo podobné nebolo (už je situácia našťastie lepšia), začali sme s čínskymi jedlami experimentovať sami. Tento recept je trošku iný ako klasické známe čínske jedlá, jeho chuť je menej cudzia, odporúčam ho aj tým, ktorí sa čínskej kuchyne boja.

Čo k tomu treba:

  • 40 dkg bravčového stehna
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 zväzky jarných cibuliek (alebo pekný kus póru)
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 1 polievková lyžica čerstvo nastrúhaného zázvoru
  • 1 polievková lyžica kukuričného škrobu
  • 3 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 1 polievková lyžica vegety
  • 1 polievková lyžica štiplavej chilli pasty (alebo menej, podľa osobnej tolerancie)
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 2 polievkové lyžice červeného vína
  • olej

 

Ako na to:

  1. mäso zomeliem
  2. cibuľu a jarné cibuľky nasekám nadrobno
  3. na rozpálenom oleji opečiem mäso
  4. pridám cibuľu, jarnú cibuľku a pretlačený cesnak
  5. keď sa aj cibuľa opečie, prilejem sójovú omáčku, pridám nastrúhaný zázvor, vegetu, chilli pastu, cukor a víno
  6. celú masu opekám asi 5-6 minút
  7. pridám škrob, premiešam a servírujem

Najlepšie sa k tomuto mäsu hodia neutrálne prílohy (ryža, ryžové cestoviny).

 Čínske cibuľové ohnivé mäso


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross