No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Evina varí: Jelenie stehno na brusniciach

Jelenie stehno na brusniciachNedá mi (som ND) nepridať krátky predslov. Naozaj nás  potešilo, že sme po roku písania Malomestského gurmána začali dostávať príspevky od našich čitateľov, ktorí sú ochotní prezentovať výsledky svojich pokusov a pridať sa k nám. Po minulej premiére čitateľského receptu tu máme ďalšieho nádejného Malomestského gurmána, Evinu.
Evina, odovzdávam slovo:

Neviem kto ako ale ja rada experimentujem a vymýšľam rôzne recepty... a tento sa ozaj vydaril ...

Potrebné suroviny:

  • Jelenie stehno – prípadne iná divina
  • Koreniny:
  • bôbkový list
  • nové korenie (rozdrvíme)
  • muškátový orech
  • štipka anízu
  • vegeta
  • rasca
  • čierne korenie
  • Červené víno Cabernet alebo Merlot,
  • olej,
  • brusnicový kompót

 

Ako na to:

Všetky koreniny zmiešame v oleji a naklepané mäso marinujeme 24h, potom v horúcej panvici mäso prudko opečieme, do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu kúsok podusíme a mäso vložíme späť do panvice, podlejeme vínom a necháme mäso udusiť keď zmäkne pridáme brusnicový kompót a necháme celé prebublať... (ten kompót je vynikajúci aj ako príloha)

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row]

Jelenie stehno na brusniciach

Jelenie stehno na brusniciach


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross