Nedá mi (som ND) nepridať krátky predslov. Naozaj nás potešilo, že sme po roku písania Malomestského gurmána začali dostávať príspevky od našich čitateľov, ktorí sú ochotní prezentovať výsledky svojich pokusov a pridať sa k nám. Po minulej premiére čitateľského receptu tu máme ďalšieho nádejného Malomestského gurmána, Evinu.
Evina, odovzdávam slovo:
Neviem kto ako ale ja rada experimentujem a vymýšľam rôzne recepty... a tento sa ozaj vydaril ...
Potrebné suroviny:
- bôbkový list
- nové korenie (rozdrvíme)
- muškátový orech
- štipka anízu
- vegeta
- rasca
- čierne korenie
Ako na to:
Všetky koreniny zmiešame v oleji a naklepané mäso marinujeme 24h, potom v horúcej panvici mäso prudko opečieme, do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu kúsok podusíme a mäso vložíme späť do panvice, podlejeme vínom a necháme mäso udusiť keď zmäkne pridáme brusnicový kompót a necháme celé prebublať... (ten kompót je vynikajúci aj ako príloha)
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!