No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Fettuccine s Brie a špenátom

Cestoviny so špenátom a syrom sú pomerne „in“, aj na našej stránke nájdete niekoľko takýchto jedál. Vždy však hľadáme niečo nové, alebo variácie na už známe recept. Tento recept ma zaujal nezvyčajným spôsobom využitia syra Brie. V kombinácií s vodou, v ktorej sa varia cestoviny totiž slúži na vytvorenie bohatej, krémovej omáčky, ktorá potom krásne spojí fettuccine a špenát do jedného celku. A samozrejme aj to, že je v recepte použitá aj slaninka 😉

 

Suroviny:

  • 350 g cestoviny (my sme použili fettuccine)
  • 2 PL olivového oleja
  • 100 g anglickej slaniny, nakrájanej na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Pol cibule
  • 400 g listového špenátu (použili sme mrazený – nezabudnite ho pred varením rozmraziť)
  • 250g syra Brie (syr s bielou plesňou, pred varením z neho odrežte plesňovú „kôrku“)

Postup:

  1. Cestoviny uvarím a pred scedením si do nádoby odlejem asi 3dl z variacej vody
  2. Medzičasom na panvici rozpálim olivový olej, na ktorom upražím kúsky anglickej slaniny
  3. Pridám nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a pražím asi minútku
  4. Následne pridám špenát, osolím, okorením a miešam-varím, kým je špenát mäkký
  5. Do panvice pridám uvarené fettuccine, aj vody, ktorú som si odložil
  6. Následne začnem pridávať na menšie kocky nakrájaný Brie (bez kôrky, tá sa totiž neroztopí) a niekoľko minút miešam, kým sa syr neroztopí a nedostanem hustú, jednoliatu syrovú omáčku
  7. Podľa chute osolím, okorením a servírujem.

Dobrú chuť!

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row]


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross