No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Fettuccine s gorgonzolou

Fettuccine s gorgonzolouCestoviny ako Fettuccine som doteraz poznala len z kuchyne starej mamy, ktorá podobné cestoviny podávala s tvarohom. Počas našej Talianskej kulinárskej expedícií sme sa s touto cestovinou stretli dosť často. Podobne som na tom aj so syrom Gorgonzola. Syry s modrou plesňou sme už doma skúšali, však každý pozná Nivu. Gorgonzola sa nám zapáčila, lebo je síce podobná Nive, ale je jemnejšia, menej štipľavá a najmä menej slaná. Tieto dve novoty sme teda spojili do jedného chutného a pomerne rýchleho jedla.

Suroviny (pre 2 osoby):

  • 250 g fettuccine (typ cestovín, tvarom podobný našim širokým rezancom, dostať ich u nás vo zvitkoch, aj pod názvom Tagliatelle)
  • 75 g syru Gorgonzola (kúpili sme v Lidli, ale videla som aj v Hypernove)
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • štipka rozmarínu (alebo kúsok čerstvého)
  • 1/2 dl bieleho vína
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  1. na olivovom oleji asi minútu opražím kúsok čerstvého rozmarínu (ak používate prášok, pridajte ho neskôr, už do omáčky) a nožom len mierne roztlačený cesnak, kým sa kuchyňa nenaplní ich vôňou
  2. prilejem víno (nezabudnite si dať aj vy J ), nechám zovrieť na minútu
  3. pridám smotanu
  4. ihneď ako smotana začne vrieť, postupne, po kúskoch pridám aj gorgonzolu
  5. všetko dobre prevarím, stačí pár minút, aby sa syr úplne roztopil
  6. medzičasom uvarím cestoviny
  7. cestoviny scedím a pridám ich k omáčke, dobre premiešam a servírujem s pohárom suchého bieleho vína

Fettuccine s gorgonzolou


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross