Toto tradičné jedlo asi pozná každý, netreba ho predstavovať. Robia ho asi všade, ale všade to robia trošku inak. Niekde s klobásou, niekde s párkami, niekde bez mäsa, niekde s kyslou, niekde so sladkou smotanou, niekde s cibuľou. My sme vyskúšali veľa rôznych možností a počas niekoľkých rokov testovania sme sa dopracovali k verzií, ktorá našim chúťkam vyhovuje najviac. Je v nej všetko, klobása, sladká, aj kyslá smotana, vajcia a samozrejme aj zemiaky 🙂 . .Suroviny:
- 2 kg zemiakov
- 25-30 dkg kvalitnej domácej klobásy
- 6 vajec (5 z nich uvarené na tvrdo)
- 400 ml kyslej smotany
- 400 ml šľahačkovej smotany
- soľ, čierne korenie, muškátový orech
- maslo
Postup:
- Zemiaky uvaríme v šupke, keď vychladli, ošúpeme a nakrájame ich na kolieska
- Klobásu, aj uvarené vajcia nakrájame na kolieska,
- Jedno vajce premiešame s kyslou a šľahačkovou smotanou, osolíme
- Na vymastený pekáč poukladáme kolieska zemiakov, potom kolieska klobásy, vajec, ochutíme čiernym korením a muškátovým orechom, sem-tam priložíme kúsok masla, následne poukladáme ďalšie vrstvy zemiakov a ostatných surovín, kým sa všetky neminú. Samozrejme, ideálne je skončiť vrstvou zemiakov.
- Na zemiaky následne rovnomerne rozlejeme smotanovo-vajíčkovú masu.
- Pekáč vložíme do rúry, na 220 stupňov, necháme ho tam, kým sa zemiaky opečú do krásne zlatej farby (cca. 35-40 min.)
- Podávame s kyslými uhorkami a samozrejme pivom.
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!
[gn_row]
[gn_column size="1/2"]
[/gn_column]
[gn_column size="1/2"]
[/gn_column]
[/gn_row]