No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Francúzske zemiaky

Francúzske zemiakyToto tradičné jedlo asi pozná každý, netreba ho predstavovať. Robia ho asi všade, ale všade to robia trošku inak. Niekde s klobásou, niekde s párkami, niekde bez mäsa, niekde s kyslou, niekde so sladkou smotanou, niekde s cibuľou. My sme vyskúšali veľa rôznych možností a počas niekoľkých rokov testovania sme sa dopracovali k verzií, ktorá našim chúťkam vyhovuje najviac. Je v nej všetko, klobása, sladká, aj kyslá smotana, vajcia a samozrejme aj zemiaky 🙂 . .Suroviny:

  • 2 kg zemiakov
  • 25-30 dkg kvalitnej domácej klobásy
  • 6 vajec (5 z nich uvarené na tvrdo)
  • 400 ml kyslej smotany
  • 400 ml šľahačkovej smotany
  • soľ, čierne korenie, muškátový orech
  • maslo

Postup:

  • Zemiaky uvaríme v šupke, keď vychladli, ošúpeme a nakrájame ich na kolieska
  • Klobásu,  aj uvarené vajcia nakrájame na kolieska,
  • Jedno vajce premiešame s kyslou a šľahačkovou smotanou, osolíme
  • Na vymastený pekáč poukladáme kolieska zemiakov, potom kolieska klobásy, vajec, ochutíme čiernym korením a muškátovým orechom, sem-tam priložíme kúsok masla, následne poukladáme ďalšie vrstvy zemiakov a ostatných surovín, kým sa všetky neminú. Samozrejme, ideálne je skončiť vrstvou zemiakov.
  • Na zemiaky následne rovnomerne rozlejeme smotanovo-vajíčkovú masu.
  • Pekáč  vložíme do rúry, na 220 stupňov, necháme ho tam, kým sa zemiaky opečú do krásne zlatej farby (cca. 35-40 min.)
  • Podávame s kyslými uhorkami a samozrejme pivom.

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row] Francúzske zemiaky


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross