No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Gurmánske fašírky

Gurmánske fašírkyMnoho ľudí ohŕňa nosom nad klasickými fašírkami, tvrdiac, že ide o okukané jedlo, vhodné nanajvýš k zemiakovému prívarku, alebo do školských jedální. Aj keď s týmto tvrdením nesúhlasím a klasické, kvalitne pripravené a okorenené fašírky si dám hocikedy, mám tu pre vás recept na trochu iné fašírky.

Gurmánske fašírky sú okorenené bylinkami, vermutom a parmezánom, ale pre dosiahnutie domácich chutí sú ešte aj obalené tenkým plátkom domácej, údenej slaniny. Hodí sa aj k prívarkom, aj ku klasickým prílohám. Nenechajte si ich ujsť, sú výborné.

Suroviny:

  • 5 dkg mierne uschnutého bieleho chleba (bez kôrky)
  • 2 PL suchého vermutu
  • 2 dl mlieka
  • 10 dkg parmezánu, alebo podobného syra (napr. dostupnejší Grana Padano)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 50 dkg mletého bravčového mäsa
  • 1 vajce
  • po ½ ČL sušenej bazalky, oregána a mletej rasce (samozrejme, ak ešte máte čerstvé bylinky, použite tie)
  • mletá štipľavá paprika podľa chuti a tolerancie
  • 1 lyžička soli
  • 12 tenkých plátkov domácej údenej slaniny

Postup:

  1. Zapnem rúru na 200°C
  2. Chlieb roztrhám na menšie kúsky, polejem vermutom, mliekom, nechám, nech sa nasiakne. Potom ho trochu vyžmýkam a rozmrvím
  3. Nastrúham parmezán a pretlačím cesnak
  4. V mise dobre premiešam chlieb, parmezán, cesnak, mleté mäso, vajce, korenia a soľ
  5. Z výslednej masy vyformujem cca. 12 menších fašírok, každú obalím plátkom slaniny, poukladám na pekáč a pečiem ich približne 30 minút

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row] Gurmánske fašírky


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross