No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Horčicové karé s pórovými pagáčikmi

A máme tu jednoduchý, rýchly recept, ktorý vás iste dostane výbornou chuťou, ktorú mäsu dáva dijonská horčica s tymiánom a fajnými zemiakovými pagáčikmi ochutenými množstvom zdravého póru. Výborná večera na každý deň. Ak nie ste na omáčky, alebo ste na diéte, smotanovú omáčku môžete vynechať a ostať pri vypečenom mäse s pagáčikmi (bude to ale pomerne suché jedlo).

 

Suroviny

  • 4 plátky bravčového karé
  • 1 PL dijonskej horčice
  • 1 ČL sušeného tymiánu (ak máte čerstvý, ešte lepšie, dajte tam asi 3-4-krát toľko)
  • 2 dl smotany na šľahanie (voliteľné riešenie)

K pagáčikom

  • 500 g zemiakov
  • 25 g masla
  • 2 menšie póry nakrájané na krúžky
  • 2 PL hladkej múky
  • 2 PL oleja

Postup:

  1. Plátky mäsa potriem horčicou a posypem tymiánom, osolím a nechám trochu marinovať. Potom ich na panvici upečiem.
  2. Keď je mäso hotové, odložím ho na teplé miesto. Do výpeku pridám smotanu a krátko prevarím, podľa potreby solím, trochu korením. A fantastická omáčka je hotová. Mäso vložím späť do omáčky a trochu ich nechám, aby sa zoznámili. Ten čas aj tak bude potrebný na prípravu pagáčikov.

Pripravím pagáčiky:

  1. Ešte počas prípravy mäsa som uvaril zemiaky a spravil som s z nich kašu a nechal som ju trochu vychladnúť, aby sa s ňou dalo pracovať.
  2. V panvici rozpustím maslo a pór v ňom dusím asi 10 minút, kým nezmäkne.
  3. Kašu premiešam s pórom, osolím a vyformujem z nej chutné pagáčiky.
  4. Každý pagáčik poobraciam v múke, aby bol celý pokrytý.
  5. V panvici potom na oleji upečiem pagáčiky, stačí pár minút na každú stranu a servírujem ich s hotovým mäskom.

Dobrú chuť 🙂

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row]


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross