No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Hovädzie mäsové guľky korunované syrom Gorgonzola (Niva) s paradajkovou omáčkou

Máte radi hamburgerové mäso? Ale nie to známe fastfoodové, ale to skutočné, šťavnaté, domáce? Ak áno, aj tento recept sa vám bude iste páčiť. Jemne bylinkovo korenené, čisté hovädzie mäso zapekané s Gorgonzolou (alebo Nivou, či podobným syrom). Čisté chlapské chute, čo by sa na tom už dalo pokaziť? Recept, za ktorý sa žiaden chlap nemusí hanbiť v kuchyni 🙂

A aby guľky neboli osamotené, nedajbože suché, niečo sa ešte k tomu pýta. Majonéza, či kečup, ako v hamburgri? Nieeee, spravili sme krémovú paradajkovú omáčku.

Hovädzie mäsové guľky korunované syrom Gorgonzola (Niva) s krémovou paradajkovou omáčkou
Recipe Type: Mäsité hlavné jedlo
Prep time:
Cook time:
Total time:
Jemne bylinkovo korenené, čisté hovädzie mäso zapekané s Gorgonzolou. Čo by sa na tom už dalo pokaziť?
Ingredients
  • Mäsové guľky
  • 500g mletej hovädziny
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 vajce
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 hŕstka strúhaného syra Grana Padano
  • 1 hŕstka strúhanky
  • 2 PL jemne nakrájanej šalvie (alebo 1-2 ČL sušenej)
  • olivový olej
  • 100g syru Gorgonzola, alebo podobný syr s modrou plesňou
  • Paradajková omáčka
  • trochu masla
  • 2 bobkové listy
  • 1 jemne nasekaná menšia cibuľa
  • 1 dl kuracieho vývaru
  • 1 konzerva paradajok
  • 2 dl smotany na šľahanie
Instructions
Mäsové guľky
  1. Mleté mäso osolím, okorením a v miske premiešam s roztlačeným cesnakom, vajcom, syrom Grana Padano, strúhankou a šalviou.
  2. Z mäsa spravím niekoľko stredne veľkých guličiek, potriem ich olivovým olejom, aby sa pekne upiekli
  3. Prstami spravím v strede každej guľky preliačinu, do ktorej naložím kúsky gorgonzoly.
  4. Guľky vložím do rúry predohriatej na 200 stupňov a pečiem 15-20 minút.
Krémová paradajková omáčka
  1. Kým sa guľky pečú na panvici rozpálim trochu olivového oleja a masla, pridám bobkové listy a cibuľu. Osolím, okorením a pár minút to celé nechám pražiť.
  2. Pridám kurací vývar a paradajky, rýchlo prevarím, následne prilejem smotanu omáčku nechám pomaly bublať asi 10 minút. Ak sa vám zdá omáčka ako príliš kyslá, môžete kľudne pridať trochu cukru.
  3. Po 10 minútach varenia je omáčka hotová, servírujem ju buď priamo s guľkami a napr. so zemiakmi, pečivom, alebo s cestovinami.

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row]

Mäsové guľky pripravené na pečenie

Hotové guľky. Syr, ktorý guľky pri pečení "vypotili" možno zhoršíl estetiku, ale tá chuť... :)

Hotové guľky. Syr, ktorý guľky pri pečení "vypotili" možno zhoršíl estetiku, ale tá chuť... 🙂


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross