No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Hrnčekový ovocný koláč - v jednoduchosti je krása

Hrnčekový ovocný koláč Ak chcete upiecť niečo bez ťažkých krémov, niečo, čo máte za pár minút prichystané do rúry, odporúčam Vám tento hrnčekový koláč.

K vymeraniu správneho množstva nepotrebujete váhy, stačí Vám jeden dvojdecový hrnček, kuchynský robot a 15 minút času.




Suroviny:

  • 3 celé vajíčka
  • 2 hrnčeky práškového cukru
  • 1 vanilínový cukor
  • 1 hrnček oleja
  • 1 hrnček mlieka
  • 3 hrnčeky hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • Ovocie – čerstvé alebo zavárané

Postup:

 

  1. Rúru zapnem na 180 °C, kým cesto pripravím, sa vyhreje.
  2. Do miešacej misy kuchynského robota rozbijem 3 vajíčka, pridám práškový a vanilínový cukor a kým chystám ďalšie prísady, robot nechám šľahať.
  3. Do misky vymeriam 3 hrnčeky múky a zmiešam ju s kypriacim práškom. Vymeriam aj hrnček oleja a mlieka.
  4. Keď sú vajíčka s cukrom dobre vyšľahané, postupne pridávam striedavo múku, olej a mlieko, kým dostanem hladkú hmotu na ktorej sa po vypnutí šľahača tvoria bublinky.
  5. Vylejem cesto do stredne veľkého vymazaného a strúhankou vysypaného plechu. Na vrch nasypem ovocie ( podľa sezóny – višne, marhule, slivky ) alebo odkvapkaný kompót.
  6. V rúre pečiem kým povrch pekne zhnedne a cesto sa začína oddeľovať od bokov – zhruba 25 – 30 minút.
  7. Po vybratí z rúry ešte vrch posypem práškovým cukrom a nechám vychladnúť.




Hrnčekový ovocný koláč


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross