No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Hydinové rolky plnené špenátom a bryndzou

S týmito hydinovými rolkami môžete bez obáv čakať návštevu, čo rodinu. Nič sa s nimi nedá pokaziť 🙂
Len si to predstavte... morčacie, alebo kuracie mäso plnené jemne cesnakovým baby špenátom a bryndzou vo fantastickej krémovej omáčke z výpeku, ochutenej tymiánom a bielym vínom. Na tomto recepte nie je čo nemať rád. Ak by sa predsa našiel niekto, komu je povedzme chuť bryndze príliš silná, tak ju môžete nahradiť napr. aj kozím syrom. Ale z ostatného nepustite ani milimeter, recept je svätý 🙂

Hydinové rolky plnené špenátom a bryndzou
Recipe Type: Mäsite hlavné jedlo
Prep time:
Cook time:
Total time:
Morčacie, alebo kuracie mäso plnené jemne cesnakovým baby špenátom a bryndzou vo fantastickej krémovej omáčke.
Ingredients
  • 400 g kuracie, alebo morčacie prsia
  • 125g baby špenát
  • 125 g bryndza
  • 1 menšia cibuľa
  • maslo
  • olivový olej
  • 1 strúčik cesnaku
  • tymián
  • 1 dl biele víno
  • soľ
  • biele korenie
Instructions
  1. Mäso nakrájam na plátky, jemne vyklepem, obe strany osolím, okorením a vnútornú stranu (kde pôjde plnka) posypem tymiánom.
  2. Na masle a olivovom oleji nechám pár minút orestovať aj s pretlačeným cesnakom. Fakt len krátko, kým špenát pekne zmäkne. Trochu ho osolím, okorením.
  3. Keď špenát trochu vychladol, tak ho premiešam s bryndzou.
  4. Na plátky mäsa naberiem bryndzovú plnku, stočím ich do rolky a upevním (my sme použili špagátik, môžete skúsiť aj ihlu, či špáratka), aby mi pri pečení vytieklo čo najmenej plnky.
  5. Na oleji opečiem rolky zo všetkých strán, pár minút, kým sa zväčša upečú a získajú peknú farbu. Potom ich vyberiem z panvice a začnem s prípravou božskej omáčky. Základom je výpek, tak ho preboha nevylejte 🙂
  6. Do výpeku pridám ešte trochu masla na ktorom opražím nadrobno nakrájanú cibuľku, po pár minútach prilejem biele víno a trochu prevarím.
  7. Mäsové rolky vložím späť do omáčky, prikryjem panvicu a pri slabšom ohni nechám mäsko v saune na cca. 15 minút.
  8. Rolky vyberiem, odstránim špagát, nakrájam na kolieska a polejem omáčkou (aby bola krajšia, krémovejšia, my sme ju ešte aj rozmixovali).

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row]

Hydinové rolky plnené špenátom a bryndzou

Hydinové rolky plnené špenátom a bryndzou


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross