No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Jarný šalát s dijonskou kuracinou

Jarný šalát s dijonskou kuracinouVčera večer som bol nútený namiesto poriadnej večere zjesť šalát. Manželka sa totiž rozhodla, že ma chce udržať pri živote čo najdlhšie, aj napriek tomu, že mám celkom slušnú životnú poistku. Povolil som, s jednou podmienkou: musí to byť šalát, ktorý som ochotný zjesť bez toho, aby som mal pocit, že mi niekto ukradol hlavné jedlo a nechal len zeleninovú prílohu. Tak sa začalo náročné  mapovanie zeleninového oddelenia blízkeho supermarketu.  K splneniu mojej podmienky to totiž nemohol byť hocaký šalát z receptu, ale plne prispôsobený mojim obmedzeniam v oblasti pasenia 🙂

Výsledkom je „jarný“ šalát bez nenávidených uhoriek a paradajok  a s milovaným syrom a mäskom, poliaty nedávno objaveným a celkom obľúbeným vinaigrettovým dressingom. Musím uznať, celkom slušná večera.

Samozrejme, ako vždy, aj tento šalát je úplne voľne variabilný, čo týka surovín, aj pomerov. Množstvá  teda ani presne neuvádzam.

Suroviny:

  • hlávkový šalát
  • jarná cibuľa
  • reďkovka
  • parenica
  • cca. 200g kuracieho mäsa
  • cesnak
  • bazalka, rozmarín, tymián
  • dijonská horčica
  • soľ, čierne korenie
  • vinaigrette dressing (jeho recept je na konci tohto článku)

Postup:

  1. Kuracie mäso nakrájam na menšie kúsky, pridám cesnak, bazalku, rozmarín, tymián, soľ korenie a opražím ho na olivovom oleji
  2. Pár minút pred dopečením pridám asi 2 lyžičky dijonskej horčice
  3. Zeleninu a syr nakrájam na malé kúsky, premiešam s vychladnutým kuracím mäsom
  4. Pokvapkám vinaigrette dressingom a servírujem.... a žijem 120 rokov 🙂

Jarný šalát s dijonskou kuracinou


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross