Což takhle dát si špenát? 🙂 Jeden zo spôsobov, ako do niekoho napchať vraj zdravý špenát (ktorý, priznajme si, má veľmi zlý imidž), je urobiť z neho takúto omáčku, ktorá sa výborne hodí k cestovinám. Otvoríte k nej fľašku bieleho vína a máte príjemné, ľahké jedlo pre každého.
Suroviny:
- 250 g cestovín
- 1 lyžička masla
- 1 strúčik cesnaku
- 200 g mrazeného špenátu (dá sa samozrejme robiť aj z čerstvého)
- 80 ml smotany na šľahanie
- 75 g syru mascarpone (ak ho nemáte poruke, dá sa aj bez neho, omáčka bude menej hustá a krémovitá)
- Strúhaný parmezán
- Muškátový oriešok
- Olivový olej
- Soľ, čierne korenie
Postup:
- Cestoviny uvarím podľa návodu
- Na panvici zohrejem olivový oleji a maslo
- Keď sa maslo roztopilo vložím do panvice špenát, miešam, kým sa roztopí,
- Pridám najemno nakrájaný cesnak, posypem muškátovým orechom, špenát varím niekoľko minút
- Osolím, okorením, pridám smotanu a mascarpone, prípadne aj trošku z vody, v ktorej sa varia cestoviny, premiešam a nechám krátko prevariť
- Scedím cestoviny a primiešam ich k omáčke, posypem parmezánom a všetko poriadne premiešam a teplé servírujem.
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!
[gn_row]
[gn_column size="1/2"]
[/gn_column]
[gn_column size="1/2"]
[/gn_column]
[/gn_row]