No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Jemné špenátové cestoviny

špenátové cestovinyCož takhle dát si špenát? 🙂  Jeden zo spôsobov, ako do niekoho napchať vraj zdravý špenát (ktorý, priznajme si, má veľmi zlý imidž), je urobiť z neho takúto omáčku, ktorá sa výborne hodí k cestovinám. Otvoríte k nej fľašku bieleho vína a máte príjemné, ľahké jedlo pre každého.
Suroviny:

  • 250 g cestovín
  • 1 lyžička masla
  • 1 strúčik cesnaku
  • 200 g mrazeného špenátu (dá sa samozrejme robiť aj z čerstvého)
  • 80 ml smotany na šľahanie
  • 75 g syru mascarpone (ak ho nemáte poruke, dá sa aj bez neho, omáčka bude menej hustá a krémovitá)
  • Strúhaný parmezán
  • Muškátový oriešok
  • Olivový olej
  • Soľ, čierne korenie

Postup:

  1. Cestoviny uvarím podľa návodu
  2. Na panvici zohrejem olivový oleji a maslo
  3. Keď sa maslo roztopilo vložím do panvice špenát, miešam, kým sa roztopí,
  4. Pridám najemno nakrájaný cesnak, posypem muškátovým orechom, špenát varím niekoľko minút
  5. Osolím, okorením, pridám smotanu a mascarpone, prípadne aj trošku z vody, v ktorej sa varia cestoviny, premiešam a nechám krátko prevariť
  6. Scedím cestoviny a primiešam ich k omáčke, posypem parmezánom a všetko poriadne premiešam  a teplé servírujem.

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row] špenátové cestoviny


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross