No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Kari karé s hruškami

Kari karé s hruškamiPri našom dome rastie stará hruška, na ktorej rastú síce malé, ale chutné hrušky. Je ich toľko, že nevieme čo s nimi. Preto sme sa chytili inšpirácie Nového času a navarili karé s ázijskými koreniami kombinované s čerstvými hruškami. Tie vytvorili hustú, sladkastú korenistú šťavu, ktorá sa k mäsu výborne hodí. Tento recept môže byť ináč výborný aj s iným typom mäsa, karé sa nám zdalo byť trošku suché.
Suroviny:

  • 500 g bravčového karé
  • 1 lyžica zemiakového škrobu
  • 1 dl vody
  • 2 lyžice sójovej omáčky (pre krajšiu farbu a zaujímavejšiu chuť sme kombinovali svetlú a tmavú omáčku)
  • 1 lyžička silnej feferónovej pasty
  • 2 hrušky
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžica kari korenia
  • olej, soľ

Ako na to:

  1. Mäso nakrájam na menšie kocky, vodu premiešam so škrobom a následne s mäsom, ktoré potom nechám v chladničke na jednu hodinu
  2. Hrušky nakrájam na kocky, polejem citrónovou šťavou
  3. Pripravím korenistú omáčku: v troške vody som premiešal sójovú omáčku a feferónovú pastu
  4. V horúcom oleji do biela upečiem mäso s kari korením
  5. Priložím hrušky, zakryjem hrniec a spolu dusím kým mäso zmäkne
  6. Nakoniec prilejem korenistú omáčku a krátko prevarím
  7. Podávam s ryžou

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row] Kari karé s hruškami


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross