No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Korenisté zapečené pomaranče

Korenisté zapečené pomarančeSte prechladnutí? Je vám zima? Trápi vás nedostatok vitamínov? Ste vegetariáni, alebo fitness-guruovia? Alebo máte proste slinu na niečo fajné? Tento recept vás všetkých presvedčí!
Je to také jednoduché: pomaranč v pomarančovej šťave, so štipkou orientálnych korení, na kratučko zapečené. Vyskúšali sme ich nedávno, keď mali prísť kamaráti. Problém bol, že sme boli opatrní a spravili len menšiu porciu. Tá sa do príchodu hostí tajomným spôsobom vytratila. Sorry, friends 🙂.
Suroviny:

  • 4 pomaranče (skúste zohnať čo najsladšie, samozrejme)
  • 2-3 lyžičky cukru (v závislosti od sladkosti pomarančov)
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 2 ks kardamomu  (vyberte z nich čierne semiačka a rozdrvte ich)
  • 2 lyžičky škrobu

Postup:

  1. 2 pomaranče vyfiletujem (očistím pomaranč a potom z neho ostrým nožom vyrežem dužinu – ilustrácia tu...)
  2. pomarančové filety rozložím na teplovzdornej miske
  3. druhé dva pomaranče odšťavím, v malej miske ho pomiešam šťavu s cukrom a koreninami a krátko prevarím
  4. škrob premiešam s troškou vody, prilejem ku korenistej šťave a miešam, kým šťava zhustne
  5. pomaranče na miske potom polejem pomarančovou šťavou a na niekoľko minút vložím pod gril (alebo do rúry, na vysoký stupeň)
  6. konzumujem ešte v teplom stave

To je všetko.  Tak ma ešte napadlo, že ak by vám bola veľmi zima, mohli by ste to celé poliať troškou rumu a celé to oflambovať. Ešte neodskúšané, ale myslím, že to nič nepokazí 🙂

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row] Korenisté zapečené pomaranče


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross