No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Kung Pao – čínske prekvapenie na poslednú sekundu

Kung PaoAsi som už písal, že radi navštevujeme čínske reštaurácie. Pomerne často som si tam dával klasiku čínskej kuchyne – Kung Pao – kurča v sójovej omáčke a s arašidami. Chceli sme si toto jedlo spraviť aj doma, takže ako vždy, aj teraz sme sa poňúrali po webe. Vybrali sme najsympatickejší recept, ktorý obsahoval aj sezamový olej, ktorý som mal už síce dávno kúpený, ale ešte som nemal šancu vyskúšať si ho.

Počas priebehu prvého pokusu som bol dosť skeptický, vypadalo to a zo začiatku aj voňalo čudne. Až do poslednej fázy varenia som si myslel, že z tohto pokusu asi bude fiasko a objednávka pizze. Oplatilo sa však vyčkať, po prevarení sa všetky tieto rôzne chute zmiešali a vytvorili voňavé jedlo, ktoré vyzerá ako kurča v čokoládovej omáčke. Bolo síce úplne iné ako v rýchlej reštaurácií, ale dovolím si tvrdiť že bolo oveľa lepšie.

Čo k tomu treba:
500 g kuracích pŕs

  • Marináda:
  • 1,5 lyžice svetlej (klasickej) sójovej omáčky
  • 1,5 lyžice suchého červeného vína
  • 3 lyžičky studenej vody
  • 3 lyžičky kukuričného škrobu
  • Omáčka:
  • 1,5 lyžice tmavej sójovej omáčky (je to sladšia, hustejšia variácia sójovej omáčky)
  • 3 lyžičky svetlej sójovej omáčky
  • 1,5 lyžice červeného vínneho octu
  • 1,5 lyžičky kuracieho vývaru, alebo vody
  • 4,5 lyžičiek cukru
  • pol lyžičky soli (podľa potreby)
  • pár kvapiek sezamového oleja (naozaj len pár, ten olej je silne aromatický. Dá sa kúpiť myslím v Hypernove) – nezľaknite sa, má dosť zvláštnu vôňu
  • 1,5 lyžičky kukuričného škrobu
  • Ostatné:
  • chilli papričky podľa chute
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1,5 dl nesolených arašidov
  • olej

Postup:

  1. Kuracie prsia narežem na malé kúsky, premiešam ich s prísadami marinády, nechám asi 30 minút odstáť
  2. V malej miske premiešam prísady omáčky, pričom ako posledné pridávam škrob
  3. Najemno nakrájam chilli papričky (alebo si len pripravím prášok)
  4. Zohrejem olej vo svojom milovanom woku a do rozpáleného oleja hodín marinované kuracie prsia a opekám ich, kým nevyblednú
  5. Pridám chilli a cesnak, miešam asi minútu, aby sa aróma vypustila
  6. Mäso odhrniem zo stredu woku a do prázdneho miesta vlejem omáčku, rýchlo ju premiešam, kým nezhustne.
  7. Primiešam arašidy, mäso dobre premiešam a servírujem.

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row] kung pao


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross