No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Kuracie Bhuna

bhunaPo dlhej dobe sa zase vrátim k milovanej indickej kuchyni, aby som Vám predstavil jedlo s názvom Bhuna. Hneď po Maminkinom kuracom kari patrí k môjmu najobľúbenejšiemu indickému jedlu. Jeho zloženie je síce podobné, ako ostatné dva kari, ktoré na stránke nájdete, ale iný postup prípravy má za výsledok zaujímavú variáciu. Na Bhuna je nezvyčajné to, že začnete bez oleja, len povaríte ingrediencie. Keď som počas prvého varenie jedlo koštoval v tejto fáze, pripadalo mi nejak fádne, málo zaujímavé. Ale... pridaním slušného množstva oleja počas varenia sa zrazu chuť mení a jedlo sa stáva naozaj výsostným. V každom prípade odporúčam toto jednoduché, rýchle a výborné jedlo vyskúšať.


Prísady:

  • 500 g kuracieho mäsa
  • 2 veľké cibule
  • 2 lyžičky pretlačeného cesnaku (to je asi 5-6 strúčikov)
  • Čili prášok – množstvo podľa vlastného uváženia a tolerancie
  • 1,5  lyžičky mletého koriandru
  • ½ lyžičky kurkumy
  • 180 ml vody
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 centimetrový kus čerstvého zázvoru
  • 1 dl oleja
  • 1 lyžička Garam masala
  • 2-3 zelené čili papričky, podľa vlastného uváženia a tolerancie
  • 1 lyžička soli

Ako na to:

  1. Do woku vložím na menšie kúsky nakrájané mäso, najemno nakrájanú cibuľu, cesnak, soľ, čili, mletý koriander, kurkumu a vodu, na strednom ohni varím po 10-15 minút
  2. Pridám paradajkový pretlak a nastrúhaný zázvor, varím ďalšie 2-3 minúty
  3. Prilejem olej, dobre premiešam a varím po 5-8 minút. Ak sa mi zdá byť omáčka príliš hustá, prilejem trochu vody
  4. Pridám garam masala (ak mám tak aj nesekané koriandrovú vňať), premiešam, prevarím a hotovo.

bhuna


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross