No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Kuracie čimičangas

Kuracie čimičangasInšpirácia k jedlu sa dá nájsť všade. Tak to bolo aj s čimičangas. Možno ste videli vydarenú komédiu „ Jeho foter, to je lotor“. Tam Dustin Hoffman, v úlohe otca vítal svojho syna po dlhom čase doma s „jeho obľúbenými čimičangas“.

Komédia, nekomédia, ten názov som si hneď zapamätal a začal som hľadať po internete, že čo to je. Výsledok bol presne taký lákavý, ako názov. Čimičangas (alebo chimichangas) sú jednou z perličiek Tex-Mex kuchyne (juh USA, kde sa mieša americká a mexická kuchyňa). Je to vlastne niečo ako mexické burrito, s tým rozdielom, že tu sa plnené tortillas ešte ku koncu vypečú v oleji.  Plnku môžete kombinovať podľa vlastných preferencií. My sme do nich dali okrem mäsa aj praženú fazuľovú pastu a kyslú smotanu.  Podávali sme ich s avokádovým krémom guacamole.

Vyskúšajte čimičangas, je to pomerne zdĺhavá práca, ale uvidíte, že Mexico es muy bien!

Suroviny:
Všeobecné:

  • 4 veľké tortilla placky(dajú sa kúpiť v hypermarketoch)
  • 450 gramov kuracieho mäsa (najlepšie sú asi šťavnaté stehná), ale môžete použiť aj iné mäso
  • 1 cibuľa, nadrobno nasekaná
  • 1 zelená paprika, nadrobno nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, čierne korenie, kyslá smotana, salsa

Pražené fazule:

  • 120 ml uvarených fazúľ (u nás to bola konzerva)
  • trošku koriandra
  • trošku masla

Guacamole:

  • 1 avokádo
  • 1 paradajka
  • 1 jarná cibuľka
  • trošku soli, čierneho korenia, cesnaku, čili – podľa vlastného uváženia
  • 1 lyžička Worcestrovej omáčky
  • 1 lyžica limetkovej šťavy

 

Postup prípravy:
Mäsová plnka:

  1. do horúceho hrnca dám a malé kúsky nakrájané mäso, cibuľu, papriku, paradajku, soľ a korenie. Všetko premiešam, zakryjem a varím asi 45 minút.
  2. keď je mäso mäkučké, tak ho vyberiem na tanier a pomocou dvoch vidličiek ich rozoberiem na malé franforce

Fazule:

  1. v hrnci roztopím maslo (mala by to byť bravčová masť, ale to sme doma nemali)
  2. uvarené fazule hodím na maslo, zohrejem, pridám koriander
  3. drvičom na zemiaky vyrobím fazuľové pyré
  4. ak je príliš suché, môžete pridať trošku vody, alebo vývaru

Guacamole (príloha)

  1. ošúpané avokádo a aj ostatné prísady nakrájam na menšie kúsky a kuchynským mixerom vyrobím chutnú avokádovú pastu Guacamole

Poskladanie čimičangov 🙂

  1. Torillas teba trošku zohriať buď v mikrovlnke, alebo na panvici
  2. potom na každú tortillu naložte porciu mäsa, podľa vlastného uváženia kyslú smotanu, fazuľu, prípadne aj salsu (v ľubovoľnej kombinácií a pomeroch) –
  3. tortillu poskladajte v štýle burrito (mali by ste z toho urobiť niečo ako tortillovú obálku plnenú mäsom) - obrázková pomôcka, ako poskladať tortillu
  4. v panvici zohrejte olej, vložte doň pripravené plnené „obálky“ a niekoľko minút pečte obe strany, kým nedostanú krásnu zlatú farbu, dávajte si pozor, tie tortilly pomerne ľahko zhoria
  5. nechajte odkvapkať olej a servírujte čimičangas s guacamole, bude to pôžitok

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row] Kuracie čimičangas

Kuracie čimičangas


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross