Toto jedlo som spoznal vďaka bratovi, ktorý ho zbožňuje. Pri každej návšteve neďalekého megaobchoďáku si dávame toto zaujímavé, typicky ázijské štipľavo-sladko-korenisté jedlo. Keď som už dlhší čas nemal cestu okolo spomínaného megaobchodu s výborným čínskym bufetom, tak som sa rozhodol spraviť si to mäso doma.
Keďže o tom pokuse píšem, asi nemusím zdôrazňovať, že sa vydaril. Okrem toho, že je toto jedlo samo o sebe výborné, zistili sme aj ďalšiu zaujímavú vlastnosť. Obaľované, upražené, chrumkavé kúsky mäsa, ktoré sú tu vlastne ešte len polotovarom, sú výborným snackom. Kým sme stihli pripraviť glazúru a cestoviny, neodolal som a podarilo sa mi vyďobkať asi štvrtinu mäsa.
Suroviny:
- 500 gramov kuracieho mäsa nakrájaného na malé kúsky
- Sezamové semiačka
Marináda:
- ½ lyžičky bieleho korenia
- ½ lyžičky soli, cukru
- 0,5 dl bieleho vína
- ½ lyžičky sezamového oleja
Cestíčko:
- 2,5 dl múky
- 60 ml škrobu
- 1,5 lyžičky prášku do pečiva
- 1 rozšľahané vajce
- 4 lyžice oleja
- 3 dl vody
- trošku soli
Glazúra:
- 4 lyžice medu
- 4 lyžice kečupu
- 1,5 lyžice bieleho vínneho octu
- kto má rád pikantné, môže pridať trošku čili omáčky
Postup:
- kúsky mäsa vložím do marinády a marinujem niekoľko hodín
- pripravím masu pre cestíčko – zmiešaním všetkých vyššie uvedených surovín
- kúsky mäsa vložím do cestíčkovej masy a potom ich prudko opražím vo woku na väčšom množstve oleja , alebo vo fritéze – výsledok je už vyššie spomínaný výborný snack. Odporúčam skryť, ináč je dobrá šanca že sa na stôl dostane už iba menšia porcia.
- v osobitnom hrnci zohrejem ingrediencie glazúry a následne do nej vmiešam kúsky mäsa, posypem sezamovými semiačkami a servírujem s opraženými cestovinami
