No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Kuracie prsia plnené rukolou s grilovaným baklažánom

Ide leto, začínajú horúčavy, je najvyšší čas začať pripravovať ľahké jedlá, so zeleninou, šalátom, proste chute leta. Tento recept spadá to letnej kategórie. Pripravte si aj vy marinované kuracie mäsko s rukolou a grilovaným baklažánom s výbornou bylinkovou marinádou z vlastnej záhrady. Doporučujem k nemu ľahké, suché biele víno.

Kuracie prsia plnené rukolou s grilovaným baklažánom

Kuracie prsia plnené rukolou s grilovaným baklažánom
Recipe Type: Mäsité hlavné jedlo
Prep time:
Cook time:
Total time:
Jemné. marinované kuracie mäsko plmené rukolou a grilovaným baklažánom s výbornou bylinkovou marinádou z vlastnej záhrady.
Ingredients
  • 4 kuracie prsné rezne
  • 1 chilli paprička
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 citrón
  • kúsok zázvoru
  • 1kávova lyžica medu
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie
  • 100 g rukoly
  • kúsok masla
  • 2 hrste čerstvých byliniek (bazalka, mäta, petržlenová vňať, medovka lekárska, pažítka)
  • 2 lyžice jablčného octu
  • 2 baklažány
Instructions
Kuracie prsia plnené rukolou:
  1. Z chilli papričiek vyberiem semienka a očistím kúsok zázvoru.
  2. Nadrobno nakrájané Chilli papričky, zázvor a 3 strúčiky lisovaného cesnaku vložím do misky s nastrúhanou citrónovou kôrou, olivovým olejom a medom. Osolím, okorením a marinádu dôkladne premiešam.
  3. Kuracie prsia dôkladne pripravím a osuším. Rozkrojím ich na tenké plátky a pomocou pästi ich na tenko naklepem.
  4. Takto pripravené kuracie prsia dôkladne natriem marinádou a dám do chladničky kým pripravím baklažán. Kuracie prsia potom krátko opečiem na rozpálenej panvici ( asi 2 minúty z každej strany)
  5. Mäso vyložím na tanier a natriem lyžičkou masla.
  6. V druhej misk pripravím rukolu s trochou olivového oleja, citrónovou šťavou, soľou a mletým čiernym korením. Po premiešaní naplním kuracie prsia šalátom a zrolujem ich.
Grilovaný baklažán so zelenými bylinkami:
  1. Všetky čerstvé bylinky nakrájam nadrobno a zmiešam ich s olivovým olejom, jablčným octom a strúčikom nadrobno nasekaného cesnaku. Osolím a okorením.
  2. Baklažán nakrájam na tenké plátky a nasolím (soľ vytiahne z baklažánu horkosť). Po 10 minútach ich umyjem a osuším. Grilujem ich na olivovom oleji v gril panvici, alebo ak sa vám chce, tak na grile.
  3. Pripravený baklažán potriem pripravenou bylinkovou marinádou a nechám chvíľu marinovať.

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row] Kuracie prsia plnené rukolou s grilovaným baklažánom


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross