No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Kuracie prsia s gorgonzolou a lístkami špenátu

Kuracie prsia s gorgonzolou a lístkami špenátuV poslednom čase sa ma žena snaží presvedčiť o výhodách zdravého stravovania. A síce som voči takýmto aktivitám od prírody podozrievavý, niekedy ma úspešne prelstí a vpašuje do jedla aj zdravé suroviny. Tak to bolo aj teraz. Na prvý pohľad nevinne vyzerajúce kuracie prsia s mojou obľúbenou Gorgonzolou, sa zmenili na železnú bombu pridaním špenátových listov. Ale nesťažujem sa, jedlo je výborné, šťavnaté, a na ukľudnenie svedomia, aj trochu zdravé.

Suroviny:

  • 40 dkg kuracích pŕs
  • 2,5 dl sladkej smotany
  • 15 dkg syru Gorgonzola
  • 1 cibuľa, najemno nakrájaná
  • 20 dkg čerstvého špenátu
  • 0,5 dl bieleho vína
  • Soľ, korenie, muškátový orech, olej

Ako na to:

  1. Mäso nakrájam na tenké plátky, osolím, okorením a na trošku oleji upečiem
  2. Zohrejem smotanu, pridám do nej polovicu gorgonzoly, počkám kým sa syr roztopí, osolím, okorením, trochu povarím
  3. Cibuľu mierne opražím, pridám k nej špenátové listy, osolím, okorením, posypem muškátovým orechom (len štipku)
  4. Prilejem biele víno, zakryjem hrniec a špenát dusím 5-10 minút, kým listy zmäknú
  5. Kúsky mäsa poukladám na pekáč, zakryl som ich špenátom a druhou polovicou gorgonzoly
  6. Pekáč vložím do rúry, na 10 minút, 180°C
  7. Pri servírovaní zapečené mäso zalejem smotanovou omáčkou
  8. Servírujem s cestovinami

Kuracie prsia s gorgonzolou a lístkami špenátu


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross