V poslednom čase sa ma žena snaží presvedčiť o výhodách zdravého stravovania. A síce som voči takýmto aktivitám od prírody podozrievavý, niekedy ma úspešne prelstí a vpašuje do jedla aj zdravé suroviny. Tak to bolo aj teraz. Na prvý pohľad nevinne vyzerajúce kuracie prsia s mojou obľúbenou Gorgonzolou, sa zmenili na železnú bombu pridaním špenátových listov. Ale nesťažujem sa, jedlo je výborné, šťavnaté, a na ukľudnenie svedomia, aj trochu zdravé.
Suroviny:
- 40 dkg kuracích pŕs
- 2,5 dl sladkej smotany
- 15 dkg syru Gorgonzola
- 1 cibuľa, najemno nakrájaná
- 20 dkg čerstvého špenátu
- 0,5 dl bieleho vína
- Soľ, korenie, muškátový orech, olej
Ako na to:
- Mäso nakrájam na tenké plátky, osolím, okorením a na trošku oleji upečiem
- Zohrejem smotanu, pridám do nej polovicu gorgonzoly, počkám kým sa syr roztopí, osolím, okorením, trochu povarím
- Cibuľu mierne opražím, pridám k nej špenátové listy, osolím, okorením, posypem muškátovým orechom (len štipku)
- Prilejem biele víno, zakryjem hrniec a špenát dusím 5-10 minút, kým listy zmäknú
- Kúsky mäsa poukladám na pekáč, zakryl som ich špenátom a druhou polovicou gorgonzoly
- Pekáč vložím do rúry, na 10 minút, 180°C
- Pri servírovaní zapečené mäso zalejem smotanovou omáčkou
- Servírujem s cestovinami