No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Kuracie prsia s omáčkou z medvedieho cesnaku

Medvedí cesnak zažíva dobré časy. Objavuje sa čoraz viac receptov, ktorý túto zaujímavú rastlinku využívajú. Tak je znova načase použiť medvedí cesnak z vlastnej záhradky. Rozhodli sme sa pre omáčku k opekanému mäsu. Recept je jednoduchý, neobsahuje veľa prísad, aby sa jemná chuť medvedieho cesnaku náhodou nestratila.

medvedi-cesnak-kura--02

Kuracie prsia s omáčkou z medvedieho cesnaku
Recipe Type: Mäsité jedlo
Prep time:
Cook time:
Total time:
Opekané mäso s jemnou omáčkou ochutenou čerstvým medvedím cesnakom.
Ingredients
  • 3 kuracie prsia
  • maslo
  • olivový olej
  • soľ
  • biele korenie
  • múka
  • trochu bieleho vína
  • 1 cibuľa
  • Hŕstka medvedieho cesnaku
  • 1 smotana na šľahanie
Instructions
  1. Plátky upečiem na panvici, buď v oleji, alebo v zmesi olivového oleja a masla (chuť bude lepšia, uvidíte)
  2. Keď je mäso upečené, vyberiem ho z panvice a pripravím omáčku v tej istej panvici, aby som nestratil ten krásny výpek.
  3. Do výpeku vlejem trochu vína, prevarím ho a pritom poškrabkám panvicu, aby sa uvoľnila celá krása výpeku.
  4. Pridám najemno nakrájanú cibuľu, opražím ju trochu
  5. Pridám nakrájaný medvedí cesnak, premiešam, nechám ho trochu sa zoznámiť s cibuľou a potom k omáčke prilejem smotanu.
  6. Omáčku trochu prevarím (ak chcete krémovejšiu, tak ju môžete aj premixovať), vložím mäská späť do nej, aby sa zohriali a servírujem.

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row] medvedi-cesnak-kura--01

 

 


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross