Rada varím pre hostí. Uprednostňujem jedlá, ktoré sa dajú pripraviť hoci aj predošlý večer, sú zvláštne a dobre vyzerajú – teda spĺňajú všetky požiadavky slávnostného jedla. Pôvodný recept plnených kuracích pŕs znel na bravčové karé. Vyskúšala som oboje a mne sa kurča zdalo byť chutnejšie a šťavnatejšie.
Pre 4 osoby potrebujete:
- 4 polovice kuracích pŕs
- asi 20 sušených sliviek
- soľ
- biele korenie
- drvený rozmarín ( kto ho nemá rád, môže ho vynechať)
- oregano
- sedmohradská slanina
- biele víno
- olej
Postup (ako to robievam ja):
- Kuracie prsia rozrežem na polovice, takto dostanem osem pekných rezňov a tie z rezanej strany mierne naklepem. Osolím, okorením bielym korením a štipkou drveného rozmarínu.
- Narežem sedmohradskú slaninu na tenké plátky.
- V hrnci zalejem sušené slivky vínom tak, aby ich dobre zakrylo, pridám lyžičku oregánu a nechám 2 – 3 minúty vrieť.
- Na každý plátok mäsa položím 2 slivky, zrolujem, rolku obalím pásikom sedmohradskej slaniny a upevním 1 – 2 špáratkami.
- Na troške oleja opražím rolky zo všetkých strán a poukladám ich tesne vedľa seba na menší plech. Slivky, ktoré sa mi zvýšili, porozkladám na povrchu. Víno, čo zostalo po slivkách, vlejem do výpeku (olej, čo sa v ňom pražili rolky) , nechám zovrieť a nalejem na rolky. Plech zakryjem alobalom a do použitia ho dám na chladné miesto.
- Asi hodinu pred príchodom hostí vložím zakrytý plech do rúry zohriatej na 180 – 200 stupňov, asi 20 – 25 minút nechám rolky dusiť pod alobalom, potom ich už len pekne dočervena zapečiem.
Odporúčam podávať s ryžou alebo hranolkami.
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!
[gn_row]
[gn_column size="1/2"]
[/gn_column]
[gn_column size="1/2"]
[/gn_column]
[/gn_row]