No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Kuracinka alla Caprica

Kuracinka alla CapricaPo lete kuchynského leňošenia sa nám znova nezbierali slinky na nové chute a nové recepty. Začíname zľahka, jemnými chuťami pripomínajúcimi Stredomorie,  kuracinou s fajnou bylinkovou omáčkou (bylinky z vlastnej záhrady :), s kapary a čiernymi olivami. Chutné a najmä nič ťažké ani pre kuchára, ani pre žalúdok 🙂  K jedlu sa výborne hodia cestoviny, ale samozrejme aj ryža.
.

Suroviny:

  • 450 g kuracieho mäsa
  • 1/2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 dl smotany na šľahanie
  • cca. po 1,5 lyžičke nasekaného čerstvého tymiánu a rozmarínu (ak používate sušené, tak cca. po pol lyžičke tymiánu a trochu menej rozmarínu)
  • 2 lyžičky kapary
  • 10-12 čiernych olív
  • soľ, biele korenie
  • olivový olej

Postup:

  1. Mäso nakrájam na menšie kúsky, osolím, okorením
  2. Na rozpálenom olivovom oleji (možno by bolo ešte lepšie na masle) mäso upražím, následne ho vyberiem z panvice.
  3. Vo výpeku do mäkka opražím najemno nakrájanú cibuľu a cesnak.
  4. Mäso dám späť do panvice, prilejem smotanu, pridám bylinky, kapary a čierne olivy
  5. Premiešam, rýchlo prevarím a hneď aj servírujem.

Kuracinka alla Caprica


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross