No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Kuracinka v slaninovom kabátiku á la mademoiselle Gabrielle

Pri dnešnom recepte absolútne neplatí pravidlo „nie je všetko zlato čo sa blyští“. Táto kuracia dobrôtka je presne taká fajná, ako dobre vyzerá. Len si to predstavte, kuracie mäso zaliate v smotanovo-vaječno-syrovej mase a upečené v kabátiku z anglickej slaniny.  No nie je to na zjedenie? 🙂

Za recept ďakujeme mademoiselle Gabrielle, ktorá ho už pred nami úspešne otestovala na svojich hosťoch, takže pri vyskúšaní sme my už mohli  ísť na istotu. A môžete aj vy, úspech je vysoko pravdepodobný, až istý 🙂
Suroviny:

  • 800 g kuracieho mäsa
  • 20 dkg anglickej slaniny nakrájanej na tenučké plátky (dajte si prosím záležať na dobrej slanine, v obchodoch je veľa zlých napodobnenín)
  • 15 dkg strúhaného syra ementálového typu
  • 4 PL kyslej smotany
  • 3 PL múky
  • 2 vajcia
  • trochu masla a strúhanky
  • soľ, čierne korenie, petržlenová vňať
  • špeciálne náradie: forma na srnčí chrbát

Postup:

  1. Mäso nakrájam na menšie kocky, osolím, okorením
  2. V mise premiešam smotanu, 10 dkg syra, vajcia a múku, nakoniec k tejto mase primiešam s mäso
  3. Formu vytriem maslom, posypem strúhankou a postupne ju vystliem plátkami slaniny (tak, aby konce slaniny vytŕčali po bokoch)
  4. Formu naplním mäsovou masou, prikryjem ju koncami slaniny (keď treba, tak aj ďalšími plátkami), ešte trochu potriem smotanou a posypem zostatkom syra
  5. Formu položím na pekáč a zasuniem ju do rúry na 170°C, na cca. 50 minút
  6. Keď sa mäso upieklo, obsah formy vyklopím na pekáč a ešte pár minút pečiem, kým sa slaninu upečie do chrumkava
  7. Vyberiem z pekáča, nechám trošku vychladnúť, nakrájam a rýchlo servírujem

Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

[gn_row] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [gn_column size="1/2"]

[/gn_column] [/gn_row]

 


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross