Pri dnešnom recepte absolútne neplatí pravidlo „nie je všetko zlato čo sa blyští“. Táto kuracia dobrôtka je presne taká fajná, ako dobre vyzerá. Len si to predstavte, kuracie mäso zaliate v smotanovo-vaječno-syrovej mase a upečené v kabátiku z anglickej slaniny. No nie je to na zjedenie? 🙂
Za recept ďakujeme mademoiselle Gabrielle, ktorá ho už pred nami úspešne otestovala na svojich hosťoch, takže pri vyskúšaní sme my už mohli ísť na istotu. A môžete aj vy, úspech je vysoko pravdepodobný, až istý 🙂
Suroviny:
- 800 g kuracieho mäsa
- 20 dkg anglickej slaniny nakrájanej na tenučké plátky (dajte si prosím záležať na dobrej slanine, v obchodoch je veľa zlých napodobnenín)
- 15 dkg strúhaného syra ementálového typu
- 4 PL kyslej smotany
- 3 PL múky
- 2 vajcia
- trochu masla a strúhanky
- soľ, čierne korenie, petržlenová vňať
- špeciálne náradie: forma na srnčí chrbát
Postup:
- Mäso nakrájam na menšie kocky, osolím, okorením
- V mise premiešam smotanu, 10 dkg syra, vajcia a múku, nakoniec k tejto mase primiešam s mäso
- Formu vytriem maslom, posypem strúhankou a postupne ju vystliem plátkami slaniny (tak, aby konce slaniny vytŕčali po bokoch)
- Formu naplním mäsovou masou, prikryjem ju koncami slaniny (keď treba, tak aj ďalšími plátkami), ešte trochu potriem smotanou a posypem zostatkom syra
- Formu položím na pekáč a zasuniem ju do rúry na 170°C, na cca. 50 minút
- Keď sa mäso upieklo, obsah formy vyklopím na pekáč a ešte pár minút pečiem, kým sa slaninu upečie do chrumkava
- Vyberiem z pekáča, nechám trošku vychladnúť, nakrájam a rýchlo servírujem
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!
[gn_row]
[gn_column size="1/2"]
[/gn_column]
[gn_column size="1/2"]
[/gn_column]
[/gn_row]