Pesto považujeme za jednu z najlepších výmyslov talianskej kuchyne. Zmes nasekanej bazalky, píniových orieškov a kvalitných talianskych tvrdých syrov a olivového oleja je výnimočne chutná, v kombinácií s cestovinami dostanete veľmi rýchle a chutné talianske jedlo.
Pesto dostať už aj v našich obchodoch. Nekupujte však to najlacnejšie, je preplnené olejom a bazalkou a ostatné prísady sú v značnej miere zanedbané. Prípadne si môžete pesto vyrobiť aj doma, na nete sú dostupné recepty.
Recept kuracích pŕs s pesto omáčkou sme našli na internete. Pesto sa typicky podáva s cestovinami, preto znel tento recept prekvapivo, nevšedne, ale veľmi sľubne. Zaujímavé je aj opečenie kuracieho mäsa ne masle. Takže sme ho vyskúšali a boli sme ohúrení. Kombinácia aromatického pesta, kyslosti suchého bieleho vína a na masle opečeného mäsa je výnimočná. Neviem, či je tento recept originál taliansky, alebo výsledok nejakej fúzie, ale rozhodne sa ho oplatí vyskúšať.
Suroviny:
Ako na to:
Hotovo. Kura sa podáva s cestovinami , alebo ryžou.