No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Kurča s pesto omáčkou

Kurča s pesto omáčkouPesto považujeme za jednu z najlepších výmyslov talianskej kuchyne. Zmes nasekanej bazalky, píniových orieškov a kvalitných talianskych tvrdých syrov a olivového oleja je výnimočne chutná, v kombinácií s cestovinami dostanete veľmi rýchle a chutné talianske jedlo.

Pesto dostať už aj v našich obchodoch. Nekupujte však to najlacnejšie, je preplnené olejom a bazalkou a ostatné prísady sú v značnej miere zanedbané.  Prípadne si môžete pesto vyrobiť aj doma, na nete sú dostupné recepty.

Recept kuracích pŕs s pesto omáčkou sme našli na internete. Pesto sa typicky podáva s cestovinami, preto znel tento recept prekvapivo, nevšedne, ale veľmi sľubne. Zaujímavé je aj opečenie kuracieho mäsa ne masle. Takže sme ho vyskúšali a boli sme ohúrení. Kombinácia aromatického pesta, kyslosti suchého bieleho vína a na masle opečeného mäsa je výnimočná. Neviem, či je tento recept originál taliansky, alebo výsledok nejakej fúzie, ale rozhodne sa ho oplatí vyskúšať.

Suroviny:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 0,5 dl bieleho vína (minimálne)
  • olej
  • 25 g masla
  • 2 dl smotany na šľahanie
  • 150 g pesto
  • 2 lyžice múky
  • soľ, biele korenie

Ako na to:

  1. mäso nakrájam na malé kúsky
  2. osolím, okorením, posypem múkou
  3. zohrejem olej, pridám k nemu maslo
  4. hodím na olej mäso, opečiem ho dobiela
  5. mäso vyberiem z panvice
  6. do výpeku prilejem víno, po krátkom prevarení aj smotanu a pesto
  7. omáčku prevarím, pridám k nej opečené mäso
  8. do pohára vyberiem kúsok omáčky, primiešam do nej pol lyžice múky, vlejem to do panvice, z čoho celá omáčka krásne zhustne

Hotovo. Kura sa podáva s cestovinami , alebo ryžou.

Kurča s pesto omáčkou

 


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross