No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Labužnícke kurča, doteraz dobre strážené tajomstvo hlavy rodiny

U nás varí manželka. Z času na čas však urobím výnimku, pripravím pre rodinu pochúťku, ktorú majú všetci radi a ktorá sa stala mojou špecialitou. Dá sa jednoducho zhotoviť a výsledok je napriek tomu jedinečný. Takto s pomerne neveľkou námahou zožnete obrovské úspechy.

Suroviny:

  • 1 kurča
  • asi 10 dkg údenej slaninky
  • 1 zelená paprika
  • 1 polievková lyžica kvalitného kečupu
  • 1 kávová lyžička plnotučnej horčice
  • šťava 1 stredne veľkého citróna
  • 1,5 dl dobrého bieleho vína
  • 1 – 1,5 dl pochúťkovej smotany
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

  1. Dovoľ manželke, aby ti rozporcovala kurča.
  2. Kúsky kuraťa ponatieraj soľou a čiernym korením.
  3. Dno zapekacej misy alebo hrnca s hrubším dnom vysteľ plátkami natenko nakrájanej slaniny a polož na ňu kúsky kuraťa a poukladaj medzi ne kúsky zelenej papriky.
  4. V miske si priprav nálev – zmiešaj víno, citrónovú šťavu, horčicu a kečup a nalej na kurča.
  5. Na ohni prikryté podus asi 45 minút, kým mäso nie je mäkké.
  6. Zohrej rúru na 200 – 220 °C. Hrniec odkry, mäso pokvapkaj kyslou smotanou a vlož do teplej rúry zapiecť pekne do ružova.

Hodí sa k nemu ryža alebo, ak chcete dodržať štýl maďarskej kuchyne, tak tarhoňa.

Labužnícke kura

Labužnícke kura


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross